gradient

You have no items in your shopping cart.

ki training healing space

Ki Training

Tijdens deze training laten we de deelnemers kennismaken met het begrip Ki zoals dit wordt gebruikt in de krijgskunst Aikido. Marcelino en Toña geven oefeningen voor het ontdekken van je eigen ki punt, laten de deelnemers ervaren hoe veel onvermoede kracht dit vrijmaakt en geven voorbeelden van hoe je dit fysiek kunt sturen om je doel te bereiken.
Dit levert spectaculaire resultaten op, zeker als je dit nog nooit eerder hebt meegemaakt. Je kunt je lichaam verzwaren zodat je niet meer opgetild kunt worden, of lichter maken, zodat je alleen met een paar vingers opgetild kunt worden, je kunt je arm zo strekken, dat niemand het meer kan buigen, hoe makkelijk kun je je bevrijden uit een greep..

Uitgelegd wordt dat dit ook gevolgen heeft voor de psyche. Als je leert je lichaam te ontspannen op het moment dat je eigenlijk van plan was kracht te geven, ervaar je dat de oefening gemakkelijk gaat. Wat betekent dit voor een dagelijkse situatie, waarbij je gewend bent om met stress te reageren? Wat zou er gebeuren als je leert om zonder stress te reageren en zonder je terug te trekken uit de situatie?

Alle problemen waar we in het dagelijks leven mee te kampen hebben, zou je kunnen vertalen in een bepaalde aanvalsvorm en de manier waarop je daar fysiek op reageert spiegelt meteen hoe je daar gewend bent op in te gaan. Hoe reageer je bijvoorbeeld op een aanval van boven naar beneden (de ander machtiger ervaren dan jezelf)? Een aanval van achteren (oneerlijkheid)? Een aaval met een mes (verlamd raken van schrik en niet meer zien wat er werkelijk speelt)? Een aanval van twee aanvallers tegelijk (prioriteiten stellen)?

Al naar gelang de thema's van de groep wordt er gekozen voor specifieke oefeningen die de mentale problemen fysiek zichtbaar maken en door op de juiste manier te leren reageren, wordt er ook vertrouwen opgebouwd om met het "vermeende probleem" anders om te kunnen gaan.

Deze trainingen geven we regelmatig aan groepen die zich bezighouden met inspirerend leiderschap, zowel particuliere groepen (ondernemers) als binnen bedrijven.
Gezien onze ruime kennis en ervaring op het gebied van ki en de oneindige mogelijkheden ervan, kan de training zo diepgaand zijn als de groep zelf wil.

Over de docenten
Marcelino en Toña zijn allebei ervaren in krijgskunst (Aikido) en heelkunst (Reiki) en weten hoe je met weinig middelen heel effectief met je energie kunt omgaan. Lees meer over Marcelino en Toña.Reacties van deelnemers

Uit de terugblik op deze workshop kwamen de volgende inzichten naar voren:

  • Ki workshop gaat mij helpen meer rust te vinden voor een gesprek.
  • Eerst meebewegen en niet keihard vooruit.
  • Zelfvertrouwen is belangrijk, met zelfvertrouwen kom je krachtiger over.
  • Gewoon doen! Lef tonen.
  • Mijn mening hoeft niet de mening van een ander te zijn; meer openstaan voor de ander.

Interesse?
Heeft u interesse om deze training aan te bieden aan uw groep mensen, dan denken we graag met u mee over maatwerk. Gaat het over teambuiliding, een specifiek vraagstuk, is er meer energie nodig in uw team of gaat het vooral om gezelligheid? Afhankelijk van de intentie van de training bepalen we de duur en de specifieke oefeningen.
Gebruik het contactformulier.

Contactgegevens


085 - 200 6969

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: