gradient

Winkelwagen is leeg

slide1

Familieopstellingen

Vanaf je geboorte maak je deel uit van verschillende systemen. Denk dan aan je gezin, je familie en vrienden. Maar ook aan je school, het werk of het land waar je woont. Al deze systemen hebben niet alleen hun eigen cultuur, maar ook hun eigen regels en wetten. Een aantal van deze wetten en regels zijn zichtbaar en worden duidelijk ervaren. Vaak zijn ze ook onzichtbaar en veel minder duidelijk. Maar hoe dan ook hebben ze invloed.

Je familie, en daarbij ook de voorgaande generaties, hebben een doorslaggevende invloed op je leven. En hoe je dat ervaart en leeft. Bewust of onbewust ben je loyaal aan je familie systeem en houd je patronen in stand. Die patronen hebben ooit dienst gedaan, maar dienen nu niet meer. Dat kan zich uiten in terugkerende conflicten, faalangst, of juist succes-angst, het geen rust kunnen vinden, moeite hebben bij jezelf te blijven, het niet uiten van gevoelens en veel meer.

Bij Systemisch Werk gaat het vooral over de onderstroom. De dynamieken die vooral te maken hebben met het grondpatroon van een vraag of probleem. Het niet zo belangrijk wat nu precies de inhoud van de verhalen en gebeurtenissen is of wat er precies is gebeurd. Ook niet wat bijvoorbeeld de psychologische achtergrond is of hoe iemand als persoon is of was.

Het gaat om je plaats in het systeem. De plek van waaruit je handelt en leeft. En vooral waarom je die plek hebt ingenomen en welke emoties daaraan ten grondslag liggen.
Een opstelling maakt deze dynamieken indringend duidelijk. Het geeft je handvaten om je plek in het systeem te veranderen.
Hierdoor komt geven en nemen in balans. Het systeem vormt dan juist een krachtige bedding ipv dat het als last ervaren wordt.

Een opstelling is een bijzondere methode, die opheldert wat er in jouw systeem speelt. Verborgen dynamieken worden zichtbaar. De opstelling geeft je nieuwe inzichten over jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je familiesysteem. Door het zichtbaar te maken is ook een oplossing mogelijk. Het is niet altijd een kant-en-klare oplossing, maar het begin van een oplossing die zich in de tijd erna kan gaan ontvouwen.


Over de begeleider

Hans Willem Steensma is een zeer intuïtieve en empathische begeleider in systemisch werk.
Hij combineert zijn ervaring met systemisch werk met zijn uitgebreide kennis als natuurgenezer.
Zijn diepgaande visie op mens en gezondheid zorgt voor een diep helend effect van zijn trainingen.

Interesse?
Heeft u interesse om deze training aan te bieden aan uw groep mensen, dan denken we graag met u mee over maatwerk.
Gebruik het contactformulier.

Voor wie?
Systemisch werk is geschikt voor teams die met een bepaald vraagstuk zitten, maar ook voor een groep mensen die zich graag op een andere manier willen verdiepen in zichzelf en elkaar.

 

Contactgegevens

Contact

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Healing Space nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe opleidingen, workshops, trainingen en retreats.
Please wait