gradient

You have no items in your shopping cart.

aikido

Aikido

Aikido betekent letterlijk de weg van het ontmoeten en harmoniseren van levenskracht.
Een aikidoles bestaat uit een warming up en uit technieken die hun feitelijke oorsprong hebben op het slagveld, waar het ging om leven en dood. Deze technieken worden echter op een zeer vreedzame manier beoefend met als primair uitgangspunt om de tegen jou gerichte agressie onder controle te brengen, niet om haar te vernietigen. Een echte aikido slogan is; "Don’t harm the enemy".
De mogelijkheid om de aanvaller te blesseren of zelfs te doden is een keuze. Agressie tijdens een aikidoles is, net als in het leven zelf, totaal overbodig en nutteloos.

Met het trainen van de fysieke weerbaarheid wordt ook de mentale weerbaarheid getraind. De bewegingen die je maakt tijdens je aikido oefeningen weerspiegelen de bewegingen die je maakt in het echte leven van dat moment.
Of je goed je voeten op de grond houdt vertelt iets over of je bij jezelf bent. Je timing zeg iets over je mate van focus.


Het bepalen van de juiste afstand tot je tegenstander, zegt iets over jouw vermogen om los te laten. Zo is een dankbare uitwerking van de les, dat als je na anderhalf uur de mat afstapt er veel meer afstand is gekomen tussen jou en ‘je probleem’ of heb je plotseling een oplossing gevonden voor iets wat je bezighield.


 


Lessen

Deze aikidolessen zijn te boeken als losse les voor een teamuitje of ook als onderdeel van een reeks om meer energie in het team te krijgen of kunnen ook ingebed worden in een training op maat voor een specifieke doelgroep, die met agressie te maken krijgt tijdens het werk.

Over de docent
Marcelino is opgeleid als docent gevaarsbeheersing, draagt de zwarte band aikido en heeft als ex-politieman veel ervaring op het gebied van agressie en weerbaarheid.
Vooral de soft skills die hij zich ook eigen heeft gemaakt door het beoefenen van heelkunst en als hypnotherapeut zorgen ervoor dat in zijn trainingen ruimte is voor diepgang en maatwerk.

 

Contactgegevens


085 - 200 6969

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: