gradient

Winkelwagen is leeg

slide1

Zweethutceremonie

De zweethut
Een zweethut is een van wilgentakken gebouwde hut die wordt bedekt met dekens. Er worden stenen in een vuur heet gemaakt. Deze stenen worden in de hut overgoten met water. Het doel van deze oude ceremonie is ons lichaam en onze geest te reinigen.

De ceremonie
De ceremonie begint met het aansteken van het vuur om 12.00. Voordat onze vuurmannen Marcelino en Olaf het vuur aansteken, nodigen we de windrichtingen, de zon en Moeder Aarde uit om het vuur te zegenen en om de ceremonie en ons te ondersteunen. Ook verbinden we elk een of meerdere stenen met onze intenties. Vervolgens wordt het vuur aangestoken aan twee zijden: oost en vervolgens west. Het vuur wordt flink opgestookt door onze vuurmannen gedurende 1,5 á 2 uur, dit totdat de stenen roodgloeiend zijn.

In deze tijd bereiden wij ons voor op de ceremonie onder andere door het maken van tobaccoties/gebedszakjes. Hiervoor wordt een beetje tabak in een stukje gekleurd katoen gedaan en met een touwtje dichtgelust. Deze worden mee in de zweethut genomen om daar opgehangen te worden vlakbij de maker. Tijdens het maken van deze gebedszakjes kan een intentie gekozen worden, gebeden worden of om heling gevraagd worden voor een persoon, een plaats of een bepaalde kwestie. Ook oefenen we in deze tijd met de mantra’s die we in het diepste donker van de zweethut zullen zingen.

Wanneer de stenen roodgloeiend zijn kunnen de deelneemsters zich klaarmaken om de zweethut in te gaan.


We gaan bedekt de zweethut in, gekleed in een T-shirt en een omslagdoek. We kruipen de hut in met de richting van de zon mee en nemen plaats rondom de hocoka (heilige cirkel, centrale kuil voor de stenen) Voordat we de zweethut inkruipen, wordt iedereen gesmudged ofwel gereinigd met rook van witte salie door Toña.

Toña geeft een teken en de eerste stenen worden naar binnen gebracht. De deken-deur wordt gesloten, het is aarde donker, de stenen gloeien. Toña richt haar gebeden tot Spirit. Water wordt over de stenen gegoten, waardoor stoom ontstaat en het warmer wordt. We zingen de mantra’s die we geoefend hebben en bidden. In vier rondes met elk een eigen thema, wordt de intensiteit opgevoerd. Tussen de rondes gaan we even naar buiten om wat te drinken en af te koelen. De laatste ronde is een ronde van dankbaarheid. We kruipen de zweethut uit en bedanken elkaar. Ieder neemt zijn tobaccoties mee om deze te offeren aan het vuur.

Dit zal zijn rond een uur of 17.00. Daarna is de ceremonie afgelopen en kunnen jullie fijn uitrusten en wat eten en klaarmaken voor de avond/nacht.

 

De kosten
€ 165,- per persoon.

Details cursus

Locatie: Deze ceremonie wordt gehouden op verschillende locaties door het land, afhankelijk van het weer en de groepsgrootte.
Kleding: We gaan bedekt de hut in, een grote wikkeldoek is zowel voor mannen als vrouwen het meest comfortabel.
Lunch: De zweethutceremonie is een reinigingsritueel. De bedoeling is dat je na een goed ontbijt tot aan het avondeten na de ceremonie niet meer eet. Wij zorgen wel tussendoor voor lichte versnaperingen, voor wie dat nodig heeft en natuurlijk heel veel water. Goed als je je eigen waterfles meeneemt.
Avondeten: Na de ceremonie wacht je een heerlijke vegetarische maaltijd.


Data en aanmelden

19 feb 2019 Zweethutceremonie Hoogland
13 mei 2019 Stiltereis Griekenland 2019

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Stiltereis Griekenland Healing Space

Schrijf je hier in voor Retreats

19 feb 2019 Zweethutceremonie Hoogland
13 mei 2019 Stiltereis Griekenland 2019

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Healing Space nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe opleidingen, workshops, trainingen en retreats.
Please wait