gradient

You have no items in your shopping cart.

griekenland

Stiltereis Griekenland 2021

Wil je ervaren wat het met je doet als je elke dag een healing op maat van o.a. Toña Wong Chung krijgt? Zou je een week lang willen focussen op je Vision Quest, een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben? En zou je het zo stil willen laten worden in je hoofd, dat je je hart rechtstreeks kunt horen? Ga dan mee op onze stiltereis onder begeleiding van Toña Wong Chung.

Het maken van een stiltereis - ook wel stilte retraite - met daarin elke dag een persoonlijke healing is een ervaring die de rest van je leven bij je zal blijven. Met de zon op je huid, vind je complete stilte en innerlijke rust zoals je die nooit eerder hebt kunnen ervaren. In de zinderende omgeving van het prachtige Griekenland neemt ons ervaren team jou mee in de ontdekkingsreis opzoek naar stilte van lichaam en geest.

Details reis

Locatie: Pinakoti Lodge, Pinakates village, 37010 Pelion
Reisduur: 7 dagen
Week 1: Zaterdag 22 mei 2021 - vrijdag 28 mei 2021
Week 2: Maandag 31 mei 2021 - zondag 6 juni 2021
Programma: Bekijk het programma
Prijs: € 1.595,- per persoon o.b.v. een 1-persoonskamer
(excl. vliegtickets, hiervoor kun je contact opnemen met travelagent Bianca Soolsma)
Aanmelden: Meld je direct aan

Lees ook de veelgestelde vragen over de retreat.

 “Het is een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. 
In die ene week heb ik ervaren hoe het is om echt stil te zijn en jezelf beter te leren kennen. 
Het lijkt of je geen contact hebt met je reisgenoten, 
maar ik heb me nog nooit zo verbonden gevoeld met anderen als tijdens deze reis. De dagelijkse healings helpen daarbij”
Anne-Marie 

Nadat we jaren in de Wadi Rum en de Sinaï (artikelen Viva en Financieel Dagblad) hebben gereisd, gaan we sinds een aantal jaar naar Griekenland. We bezoeken een prachtige locatie, de Pinakoti Lodge, met een beproefd stilte programma waarin dagelijkse healing sessies aan bod komen. Deze dagelijkse healings bestaan uit een complete, persoonlijk afgestemde energetische behandeling van massage, reiki en drukpunten.

Het unieke aan een stiltereis is dat de stilte langer duurt en dat de exotische omgeving diep inwerkt op je gevoel voor schoonheid. Als je lang en diep genoeg stil bent, bereik je een innerlijke stilte die stil blijft, ook al zijn er geluiden om je heen. Het  zo stil laten worden in je hoofd dat je je hart rechtstreeks kunt horen, is het ultieme doel. De healings en meditaties tijdens onze stiltereizen zijn zodanig afgestemd dat het gemakkelijk voor je wordt om je hart centraal te stellen en zo het pad van je hart weer te bewandelen. Dit maakt een stiltereis tot een intense en helende ervaring, die de rest van je leven bij je blijft.

Stiltereis locatie
We verblijven in de prachtige Pinakoti Lodge, een met liefde gerenoveerd gebouw dat door de indeling van de ruimten voldoende mogelijkheid biedt om je terug te trekken. Er is ook een mooie, grote tuin en een terras waar we gezamenlijk zullen eten en waar je van het mooie weer kan genieten.

De Pinakoti Lodge ligt op een betoverende, stille plek, boven op een berg. Het bevindt zich dichtbij de kust van de Egeïsche Zee, op 27 kilometer ten Noordwesten van de plaats Volos, op het schiereiland Pilion aan de oostzijde van het Griekse vaste land. Pilion is gezegend met prachtige natuur; beuken, esdoorns, tamme kastanjes, vijgen, pijnbomen, platanen en cipressen groeien hier in zeer grote getale. Ook de diversiteit aan kruiden en bloemen is groot. Deze weelderige flora is te danken aan het feit dat Pilion zo waterrijk is met talloze stroompjes en bronnen. Onze bijzondere locatie is omringd door bossen met prachtige wandelroutes, die we gedurende de week in stilte gaan verkennen.

 Pinakoti Berg Stiltereis Griekenland

Het programma van onze stiltereis

Week 1: zaterdag 22 mei 2021 - vrijdag 28 mei 2021
Week 2: maandag 31 mei 2021 - zondag 6 juni 2021

Elke ochtend starten we de dag met een yogasessie en meditatie bij zonsopkomst. Na een heerlijk ontbijt, maken we een wandeling in stilte door de prachtige natuur in de omgeving van de Pinakoti Lodge. Na de lunch is er tijd voor de dagelijkse individuele healingsessies. Waar je bij andere organisaties vaak een sessie ter plekke tegen betaling kan boeken, zijn bij onze stiltereis de persoonlijke healings een vast onderdeel van het programma. Deze healings bestaan uit een complete, persoonlijk afgestemde energetische behandeling van massage, reiki en drukpunten. Tijdens deze healings kunnen we intensief aandacht besteden aan aspecten die voor jou op dat moment spelen en door deze dagelijkse healings heeft deze stiltereis een diep helend effect; het is uitermate geschikt als je echt aan rust toe bent of in een proces van herstel zit.

Elke avond vindt er, na de avondmaaltijd, yoga of een Talking Circle plaats, en dit is het enige moment dat er gesproken kan worden tijdens de stiltedagen. Een Talking Circle is een traditie van spreken die vooral bekend is van de native Americans. Er is tijdens een Talking Circle maximaal één iemand aan het woord en ook vallen er regelmatig stiltes. Er wordt gelachen en gehuild. Je deelt een boodschap uit je hart, zonder dat iemand anders je onderbreekt of daarna een mening geeft. Wie niet de behoefte heeft om te praten, kan ook alleen luisteren. Alles is goed.
 
Op de laatste dag van de retreat maken we een schitterende zeiltocht in de prachtige omgeving van de Pinakoti Lodge.

Dag 1
Aankomst, transfer (4u) naar locatie, 's avonds meditatie / ontspanningsoefeningen 
Dag 2 - 5  
zonsopgang Yoga / meditatie 
ochtend Ontbijt en een wandeling door de prachtige natuur
middag Verse lunch en individuele energetische healings
avond Vegetarisch diner gevolgd door yoga of een talking circle
Dag 6 Vrije dag met zeilexcursie in de schitterende omgeving van de Pinakoti Lodge
Dag 7 Vertrek


Belangrijke informatie:

Vision Quest
Een belangrijk aspect van onze stiltereis is het ondergaan van de ‘Vision Quest’. Voor de start van de stiltereis formuleer je een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben om een beslissing te nemen of om het te kunnen verwerken. Bij de aanmelding van de stiltereis wordt naar dit thema gevraagd, zodat de begeleiding zich goed kan voorbereiden op haar taak. De doorlopende meditaties en individuele healings worden afgestemd op jouw eigen levensvraagstuk. Het kan best zijn dat je thema gedurende de week verandert, maar nadenken over je thema helpt je om richting te geven aan je innerlijke beweging.

Vegetarische maaltijden
Alle maaltijden zijn vegetarisch met en met een minimale aanwezigheid van tarwe. Als ontbijt kan je bijvoorbeeld genieten van geitenyoghurt, fruit en verse sappen, havermout, huisgemaakte jam, honing uit de buurt en eitjes uit het dorp. Er wordt gewerkt met verse seizoensgroente uit de omgeving van de Lodge en er worden grote salades met gekiemde groenten geserveerd. Traditionele Griekse gerechten, zoals gevulde tomaten en paprika’s, aubergines met geitenkaas en vegetarische moussaka zullen uiteraard niet ontbreken. Voor veganisten kunnen we het menu aanpassen. Tijdens de retreat wordt er geen alcohol of koffie geserveerd.

Slaapplaatsen in de Pinakoti Lodge
De slaapkamers in de Pinakoti Lodge hebben ieder hun eigen sfeer en zijn met aandacht ingericht. Iedere kamer is een 1-persoonskamer met een eigen douche en toilet. 

stiltereis griekenland pinakoti lodge

Groepsgrootte van onze stiltereis
Omdat persoonlijke aandacht tijdens deze reis centraal staat, is de groep nooit groter dan 7 deelnemers. Zo kunnen we iedereen de optimale aandacht geven die bij een stiltereis hoort.

Begeleiders
De begeleider van deze reis is Toña en zij verzorgt het grootste deel van de dagelijkse healing sessies. Ze wordt bijgestaan door een hulp van de locatie, die zorgt voor de maaltijden en voor het gidsen tijdens de stiltewandelingen in de bergen in de omgeving van de Pinakoti Lodge.

Dagelijkse healings
Toña verzorgt het grootste deel van de dagelijkse individuele healingsessies. De healings bestaan uit een compleet op jou afgestemde energetische behandeling (massage, reiki, drukpunten). Op deze manier zorgen we ervoor dat je je extra goed en vreugdevol kunt blijven voelen tijdens de retreat.

Kosten
De kosten van deze stiltereis bedragen € 1.595,- per persoon. Dit is inclusief:

  • Dagelijkse persoonlijke healings
  • Dagelijkse yoga- en meditatie sessies
  • Zes overnachtingen in een 1-persoonskamer
  • Alle vegetarische maaltijden
  • De zeilexcursie op de laatste dag
  • Intensieve begeleiding door Toña Wong Chung

Let op:

De prijs is exclusief vliegtickets naar Thessaloniki en de transfer van 4u naar de Pinakoti Lodge. Voor je ticket neem je contact op met travelagent Bianca Soolsma (www.travelcounsellors.nl) . Zij zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde vlucht zit waardoor de transfer gedeeld kan worden. Dit scheelt een aanzienlijk bedrag ter plekke aan taxi kosten. 

 Stiltereis eten griekenland met Healing space

 'Het onderscheid met andere stilteretreats die ik heb gedaan, zijn dedagelijkse healings die inclusief zijn. Bovendien de zeer persoonlijke aandacht en ondersteuning en de kleinschaligheid ervan. Dit alles heeft een grote toegevoegde waarde. Het lijkt misschien duur, maar het omvat een totaalpakket, het levert je enorm veel op,  zeker in onze huidige hectische maatschappij waarin alles altijd nog sneller moet. Ook al denk je "dat is niets voor mij", dan juist!  Even stilstaan bij alles wat er in je leven gebeurt, goede of minder goede dingen, en jezelf weer opladen ...
Bij Healing Space ben je aan het goede adres en in veilige handen (letterlijk en figuurlijk)!”
Marita

Ervaringen en media

Diverse media schreven al over de stiltereizen van Healing Space, zoals een artikel in VIVA, een artikel van het Financieel Dagblad en een persoonlijke ervaring  in Grazia.
Ook blogger Jolijn Pelgrum schreef over haar ervaring met onze stiltereis. 

Data en aanmelden

22 mei 2021 Stiltereis Griekenland 2021 - 1e Reis
25 juli 2021 Couple Retreat Mandali
 

Veelgestelde vragen:

Wat maakt het programma van deze stiltereis anders dan van andere organisaties?
Bij veel reizen ligt de focus op 1 of 2 aspecten: vaak zijn reizen opgebouwd rondom yoga of meditatie. Of er is een stilte reis waarbij je een week lang stil bent, zonder dat je hierin begeleid wordt. De reis van Healing Space onderscheidt zich van andere reizen omdat er een combinatie plaats vindt van verschillende activiteiten. Tijdens de week doe je aan yoga, je mediteert, je ervaart wat stilte voor je kan doen, wandelt in de natuur, wordt begeleid in een Vision Quest en door middel van persoonlijke healings werk je aan jezelf. Vooral de intensieve begeleiding, met name door de dagelijkse healings door o.a. Toña Wong Chung, zijn onderscheidend.

Wat houden de dagelijkse healings precies in?
De dagelijkse healings, die standaard in het programma zitten, bestaan uit een complete, persoonlijk afgestemde energetische behandeling van massage, reiki en drukpunten. Door deze dagelijkse healings heeft de reis een diep helend effect; het is bijvoorbeeld uitermate geschikt als je echt aan rust toe bent of in een proces van herstel zit.

Wat is de rol van Toña Wong Chung tijdens deze reis?
Aangezien een retreat veel los kan maken, is het belangrijk om goed te kijken wie de reis begeleidt. Is er voldoende aandacht, word je begeleidt op moeilijke momenten, heeft de begeleiding ervaring met retreats etc. De reizen van Healing Space worden altijd begeleid door Toña Wong Chung; zij is Reiki Master en heeft meer dan 20 jaar ervaring als healer. Zij begeleidt je bijvoorbeeld heel intensief bij je Vision Quest, een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben. Ook geeft zij het grooste deel van de dagelijkse healings.

Wat houdt de persoonlijke afstemming tijdens deze reis precies in?
De doorlopende meditaties en individuele healings worden afgestemd op jouw eigen levensvraagstuk. Het kan best zijn dat je thema gedurende de week verandert, maar nadenken over je thema helpt je om richting te geven aan je innerlijke beweging. Zo is een retraite vakantie bij Healing Space veel meer dan zomaar een reis; het is echt een investering in jezelf en staat gelijk aan een jaar lang therapie!

Waarom is de prijs van deze retreat hoger dat van andere retreats?
De prijzen van retraite vakanties liggen enorm uit elkaar. Hoe uitgebreider het programma en hoe intenser de begeleiding, hoe hoger de prijs. Ook de groepsgrootte speelt een belangrijke rol: bij onze retreats in Griekenland bestaat de groep altijd uit maximaal 7 personen. Vaak kun je bij retraites een massage bij boeken op de locatie en hier betaal je dan ter plekke flink voor. Bij Healing Space vinden we dat helende behandelingen standaard onderdeel zijn van een retraite vakantie, vandaar dat ze al in het programma zijn opgenomen. Deze retraite vakantie, met daarin elke dag een healing, is qua prijs een stuk interessanter dan wanneer je een week lang elke dag een uitgebreide healing zou boeken. 

Schrijf je hier in voor Retreats

22 mei 2021 Stiltereis Griekenland 2021 - 1e Reis
25 juli 2021 Couple Retreat Mandali

Contactgegevens

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: