gradient

Winkelwagen is leeg

griekenland

Stiltereis Griekenland 2020

week 1: woensdag 13 mei - woensdag 20 mei 2020
week 2: maandag 25 mei - maaandag 1 juni 2020

Het maken van een stiltereis - ook wel stilte retraite - met daarin elke dag een persoonlijke healing is een ervaring die de rest van je leven bij je zal blijven. Met de zon op je huid, vind je complete stilte en innerlijke rust zoals je die nooit eerder hebt kunnen ervaren. In de zinderende omgeving van het prachtige Griekenland neemt ons ervaren team jou mee in de ontdekkingsreis opzoek naar stilte van lichaam en geest.

Klik hier voor het verslag van Vegadutchie, die vorig jaar met ons mee op reis ging.  

“Het is een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. 
In die ene week heb ik ervaren hoe het is om echt stil te zijn en jezelf beter te leren kennen. 
Het lijkt of je geen contact hebt met je reisgenoten, 
maar ik heb me nog nooit zo verbonden gevoeld met anderen als tijdens deze reis. De dagelijkse healings helpen daarbij”

Anne-Marie

Nadat we jaren in de Wadi Rum en de Sinaï (artikelen Viva en Financieel Dagblad) hebben gereisd, gaan we sinds drie jaar naar Griekenland. We bezoeken een prachtige locatie, de Pinakoti Lodge, met een beproefd stilte programma waarin dagelijkse healing sessies aan bod komen. Deze dagelijkse healings bestaan uit een complete, persoonlijk afgestemde energetische behandeling van massage, reiki en drukpunten. Het unieke aan een stiltereis is dat de stilte langer duurt en dat de exotische omgeving diep inwerkt op je gevoel voor schoonheid. Als je lang en diep genoeg stil bent, bereik je een innerlijke stilte die stil blijft, ook al zijn er geluiden om je heen. Het  zo stil laten worden in je hoofd dat je je hart rechtstreeks kunt horen, is het ultieme doel. De healings en meditaties tijdens onze stiltereizen zijn zodanig afgestemd dat het gemakkelijk voor je wordt om je hart centraal te stellen en zo het pad van je hart weer te bewandelen. Dit maakt een stiltereis tot een intense en helende ervaring, die de rest van je leven bij je blijft.

Stiltereis locatie

We verblijven in de prachtige Pinakoti Lodge, een met liefde gerenoveerd gebouw dat door de indeling van de ruimten voldoende mogelijkheid biedt om je terug te trekken. Er is ook een mooie, grote tuin en een terras waar we gezamenlijk zullen eten en waar je van het mooie weer kan genieten.
De Pinakoti Lodge ligt op een betoverende, stille plek, boven op een berg. Het bevindt zich dichtbij de kust van de Egeïsche Zee, op 27 kilometer ten Noordwesten van de plaats Volos, op het schiereiland Pilion aan de oostzijde van het Griekse vaste land. Pilion is gezegend met prachtige natuur; beuken, esdoorns, tamme kastanjes, vijgen, pijnbomen, platanen en cipressen groeien hier in zeer grote getale. Ook de diversiteit aan kruiden en bloemen is groot. Deze weelderige flora is te danken aan het feit dat Pilion zo waterrijk is met talloze stroompjes en bronnen. Onze bijzondere locatie is omringd door bossen met prachtige wandelroutes, die we gedurende de week in stilte gaan verkennen.

Pinakoti Berg Stiltereis Griekenland

Het programma van onze stiltereis

week 1: woensdag 13 mei - woensdag 20 mei 2020
week 2: maandag 25 mei - maaandag 1 juni 2020

Elke ochtend starten we de dag met een yogasessie en meditatie bij zonsopkomst. Na een heerlijk ontbijt, maken we een wandeling in stilte door de prachtige natuur in de omgeving van de Pinakoti Lodge. Na de lunch is er tijd voor de dagelijkse individuele healingsessies. Waar je bij andere organisaties vaak een sessie ter plekke tegen betaling kan boeken, zijn bij onze stiltereis de persoonlijke healings een vast onderdeel van het programma. Deze healings bestaan uit een complete, persoonlijk afgestemde energetische behandeling van massage, reiki en drukpunten. Tijdens deze healings kunnen we intensief aandacht besteden aan aspecten die voor jou op dat moment spelen en door deze dagelijkse healings heeft deze stiltereis een diep helend effect; het is uitermate geschikt als je echt aan rust toe bent of in een proces van herstel zit.

Elke avond vindt er, na de avondmaaltijd, yoga of een Talking Circle plaats, en dit is het enige moment dat er gesproken kan worden tijdens de stiltedagen. Een Talking Circle is een traditie van spreken die vooral bekend is van de native Americans. Er is tijdens een Talking Circle maximaal één iemand aan het woord en ook vallen er regelmatig stiltes. Er wordt gelachen en gehuild. Je deelt een boodschap uit je hart, zonder dat iemand anders je onderbreekt of daarna een mening geeft. Wie niet de behoefte heeft om te praten, kan ook alleen luisteren. Alles is goed.
 
Op de laatste dag van de retreat maken we een schitterende zeiltocht in de prachtige omgeving van de Pinakoti Lodge.

1e Dag 
Aankomst, 's avonds meditatie / ontspanningsoefeningen 
2e - 5e Dag  
Zonsopgang Yoga / meditatie 
Ochtend Ontbijt en een wandeling door de prachtige natuur
Middag Verse lunch en individuele energetische healings
Avond Vegetarisch diner gevolgd door yoga of een talking circle
6e Dag Vrije dag met zeilexcursie in de schitterende omgeving van de Pinakoti Lodge
7e Dag Vertrek

 

Vision Quest

Een belangrijk aspect van onze stiltereis is het ondergaan van de ‘Vision Quest’. Voor de start van de stiltereis formuleer je een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben om een beslissing te nemen of om het te kunnen verwerken. Bij de aanmelding van de stiltereis wordt naar dit thema gevraagd, zodat de begeleiding zich goed kan voorbereiden op haar taak. De doorlopende meditaties en individuele healings worden afgestemd op jouw eigen levensvraagstuk. Het kan best zijn dat je thema gedurende de week verandert, maar nadenken over je thema helpt je om richting te geven aan je innerlijke beweging.

Vegetarische maaltijden

Alle maaltijden zijn vegetarisch met en met een minimale aanwezigheid van tarwe. Als ontbijt kan je bijvoorbeeld genieten van geitenyoghurt, fruit en verse sappen, havermout, huisgemaakte jam, honing uit de buurt en eitjes uit het dorp. Er wordt gewerkt met verse seizoensgroente uit de omgeving van de Lodge en er worden grote salades met gekiemde groenten geserveerd. Traditionele Griekse gerechten, zoals gevulde tomaten en paprika’s, aubergines met geitenkaas en vegetarische moussaka zullen uiteraard niet ontbreken.

Slaapplaatsen in de Pinakoti Lodge

De slaapkamers in de Pinakoti Lodge hebben ieder hun eigen sfeer en zijn met aandacht ingericht. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet. Tijdens deze stilteretreat deel je een 2-persoonsslaapkamer met iemand van je eigen geslacht.

stiltereis griekenland pinakoti lodge

Groepsgrootte van onze stiltereis

Omdat persoonlijke aandacht tijdens deze reis centraal staat, is de groep nooit groter dan 9 deelnemers. Zo kunnen we iedereen de optimale aandacht geven die bij een stiltereis hoort.

Begeleiders

De begeleider van deze reis is Toña en zij verzorgt de dagelijkse healing sessies. Bij het kopje 'over ons' kun je meer informatie over haar vinden. Ze wordt bijgestaan door een hulp van de locatie, die zorgt voor de maaltijden en voor het gidsen tijdens de stiltewandelingen in de bergen in de omgeving van de Pinakoti Lodge.

Healings

Toña verzorgt de dagelijkse individuele healingsessies. De healings bestaan uit een compleet op jou afgestemde energetische behandeling (massage, reiki, drukpunten). Op deze manier zorgen we ervoor dat je je extra goed en vreugdevol kunt blijven voelen tijdens de retreat.


Stiltereis eten griekenland met Healing space

 

Kosten

De kosten van deze stiltereis bedragen € 1.395,- per persoon. Dit is inclusief de dagelijkse persoonlijke healings, alle yoga- en meditatie sessies, alle maaltijden en de zeilexcursie op zondag. Deze prijs is exclusief vliegtickets naar Thessaloniki en transfer naar de Pinakoti Lodge. Mocht je hulp nodig hebben bij het boeken van een ticket, dan kan travelagent Bianca Soolsma (www.travelcounsellors.nl) je daarbij helpen. Zodra er voldoende deelnemers zijn voor deze retreat, geven we je een seintje zodat je je tickets kan boeken.

Bovenstaande prijs is op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. Je kunt een 1-persoonskamer reserveren voor een toeslag van €249.-

“Het onderscheid met andere stilteretreats die ik heb gedaan, zijn de dagelijkse healings die inclusief zijn. Bovendien de zeer persoonlijke aandacht en ondersteuning en de kleinschaligheid ervan. Dit alles heeft een grote toegevoegde waarde.
Het lijkt misschien duur, maar het omvat een totaalpakket, het levert je enorm veel op,
zeker in onze huidige hectische maatschappij waarin alles altijd nog sneller moet.
Ook al denk je "dat is niets voor mij", dan juist!
Even stilstaan bij alles wat er in je leven gebeurt, goede of minder goede dingen, en jezelf weer opladen ...
Bij Healing Space ben je aan het goede adres en in veilige handen (letterlijk en figuurlijk)!”

Marita

 

Data en aanmelden

26 nov 2019 Back on Nature's track Vol
29 nov 2019 Zweethutceremonie Hoogland
13 mei 2020 Stiltereis Griekenland 2020
25 mei 2020 Stiltereis Griekenland 2020 2e reis
 

Ervaringen en media

Diverse media schreven al over de stiltereizen van Healing Space.
Kijk hier voor een artikel van VIVA en hier voor een artikel van het Financieel Dagblad.
Ook Vegadutchie schreef over haar ervaringen, klik hier voor haar verslag

Ben je benieuwd naar reacties en een video over onze reis naar Wadi Rum in Jordanië? Kijk dan op deze pagina.

Wil je graag de reacties lezen over de stilte reis naar Griekenland in 2018, klik dan hier

 

Schrijf je hier in voor Retreats

26 nov 2019 Back on Nature's track Vol
29 nov 2019 Zweethutceremonie Hoogland
13 mei 2020 Stiltereis Griekenland 2020
25 mei 2020 Stiltereis Griekenland 2020 2e reis

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: