gradient

You have no items in your shopping cart.

header-blog.jpg

Retraite vakantie

Er zijn zoveel verschillende soorten retraite vakanties dat het vaak niet makkelijk is om een juiste keuze te maken. We helpen je graag op weg om duidelijk te maken wat de verschillen precies zijn tussen verschillende retreats, we leggen je uit waar je op moet letten en we vertellen je hoe de retraite vakantie van Healing Space hier binnen valt.

Een goede retraite vakantie brengt rust en ruimte voor jezelf en voor je gevoel. Het regelmatig doen van een retraite vakantie is een prachtige manier om tegenwicht te bieden aan een druk bestaan; om je geest te kalmeren en je hart te sterken. Het is dus belangrijk om een reis te kiezen die bij je past, maar vooral ook waar je zeker van weet dat de persoonlijke begeleiding goed is zodat je het optimale resultaat uit je reis kan halen.

Retraite vakantie en stiltereis

1.    Retraite vakantie of stiltereis?

Er bestaan verschillende namen voor een retraite vakantie. Zo worden de woorden retraite, retreat en retraite-vakantie vaak naast elkaar gebruikt. Daarnaast wordt er in de naam vaak aandacht gelegd op de belangrijkste aspecten van de reis, zoals stilte retraite, stilte reis, healing reis, healing retreat etc.

2.    De locatie van een retraite

Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat de natuur helend is. Een retraite vakantie vindt dus bij voorkeur plaats in de natuur zodat je je makkelijk kan omringen met dit helende effect. Een warme en mooie pek is daarnaast prettig omdat het voor ontspanning zorgt. Bovendien is het aangenaam als deze plek binnen Europa ligt zodat je geen last hebt van een jetlag.

3.    Het programma

Wat vind je zelf fijn? Wil je yoga doen, leren mediteren, ervaren wat stilte voor je kan doen, wandelen in de natuur, begeleid worden in een Vision Quest, door middel van healings aan jezelf werken of wil je juist een combinatie van al deze aspecten?
Bij veel reizen ligt de focus op 1 of 2 aspecten: vaak zijn reizen opgebouwd rondom yoga en meditatie. Of er is een stilte reis waarbij je een week lang stil bent, zonder dat je hierin begeleid wordt.
De reis van Healing Space onderscheidt zich van andere reizen omdat er een combinatie plaats vindt van alle genoemde activiteiten. Vooral de intensieve begeleiding, met name door de dagelijkse healings zijn onderscheidend. Deze healings bestaan uit een complete, persoonlijk afgestemde energetische behandeling van massage, reiki en drukpunten. Kies voor een reis met dagelijkse healings als je op zoek bent naar een reis met een diep helend effect; dit is bijvoorbeeld uitermate geschikt als je echt aan rust toe bent of in een proces van herstel zit. Een healing sessie in Nederland kost gemiddeld € 100,- dus door een stiltereis te boeken waar de healings al bij inbegrepen zijn, heb je een enorm voordeel.

4.    De begeleiding van een retraite vakantie

Aangezien een retreat veel los kan maken, is het belangrijk om goed te kijken wie de reis begeleidt. Is er voldoende aandacht, wordt je begeleidt op moeilijke momenten, heeft de begeleiding ervaring met retreats etc. De reizen van Healing Space worden altijd begeleid door Toña, die al meer dan 20 jaar ervaring heeft als healer. Zij begeleidt je bijvoorbeeld heel intensief bij je Vision Quest, een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben. De doorlopende meditaties en individuele healings worden afgestemd op jouw eigen levensvraagstuk. Het kan best zijn dat je thema gedurende de week verandert, maar nadenken over je thema helpt je om richting te geven aan je innerlijke beweging. Zo is een retraite vakantie bij Healing Space veel meer dan zomaar een reis; het is echt een investering in jezelf en staat gelijk aan een jaar lang therapie!

5.    De prijs van een retraite vakantie

De prijzen van retraite vakanties liggen enorm uit elkaar. Hoe uitgebreider het programma en hoe intenser de begeleiding, hoe hoger de prijs. Vaak kun je bij retraites een massage bij boeken op de locatie en hier betaal je dan ter plekke flink voor. Bij Healing Space vinden we dat helende behandelingen standaard onderdeel zijn van een retraite vakantie, vandaar dat ze al in het programma zijn opgenomen. Deze retraite vakantie, met daarin elke dag een healing, is qua prijs een stuk interessanter dan wanneer je in Nederland een week lang elke dag een uitgebreide healing zou boeken die gemiddeld € 100,- per keer kost.

Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt in de retraite vakantie van Healing Space: Op deze pagina kun je meer informatie lezen over de stiltereizen en op deze pagina zie je ons eerstvolgende reis naar Griekenland. Misschien tot snel!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: