You have no items in your shopping cart.

header-blog.jpg

vrijdag, 04 september 2020 14:42

Reiki Dojo-In onderzoek

Q&A met Toña over het Reiki Dojo-In onderzoek
We doen dit traject nu voor de 4e keer om voldoende data te verzamelen voor een significante onderbouwing van wat wij al lang weten: Reiki werkt! 

Op maandag 21 september 2020 starten we weer met ons Reiki Dojo-In onderzoek: op 4 achtereenvolgende maandagen behandelen we mensen met uiteenlopende klachten, die vaak in het reguliere traject geen heil hebben gevonden. Tijdens deze dagen werken onze Reiki Practitioner cursisten 2 aan 2, onder supervisie van Toña en Marcelino, om cliënten te voorzien van een Reiki behandeling. We behalen zeer goede resultaten met deze intensieve aanpak tegen een geringe betaling. We doen dit traject nu voor de 4e keer om voldoende data te verzamelen voor een significante onderbouwing van wat wij al lang weten: Reiki werkt! We vragen de deelnemers tijdens dit traject een korte vragenlijst in te vullen om de resultaten te meten.

Q&A met Toña over het Reiki Dojo-In onderzoek

 • Waar komt de naam Dojo-In vandaan?

  Toña: “Dojo-In is de naam van de kliniek die de arts C. Hayashi runde. Deze kliniek was ingericht met 6 futons, waar 2 Japanse Reiki Practitioners per futon mensen behandelden. In deze drukbezochte Dojo-In kwamen vooral de notabelen van Japan aan het begin van de 20e eeuw, al dan niet op doorverwijzing van collega artsen en medisch specialisten.”

 • Hoe ziet de Reiki Dojo-In van Healing Space er uit?

  Toña: “Sinds 2002 ben ik Reiki Master en inmiddels heb ik tientallen Reiki Practitioners opgeleid. De Reiki Practitioners die nu bijna afgestuurd zijn, geven tijdens onze Reiki Dojo-In dagen, net als in de tijd van dokter Hayashi, twee aan twee behandelingen aan verschillende cliënten onder supervisie van mijzelf en Marcelino. Voorafgaand aan elke behandeling geeft de cliënt aan welke klachten spelen en wordt er aangegeven met een rating van 0-6 hoe erg deze klachten ervaren worden. Zo wordt elke behandeling geëvalueerd middels deze gevalideerde vragenlijsten. Een week na afloop van de 4e behandeling wordt de laatste vragenlijst ingevuld. Zo hebben we een compleet beeld van hoe het verloop is van de klachten die bij de eerste sessie zijn aangegeven.”

 • Zijn de 4 sessies van het Reiki Dojo-In onderzoek voldoende om klachten daadwerkelijk te verhelpen?

  Toña: “De grote kracht van Reiki is dat het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Daarnaast worden mensen zich bewust van de werkelijke oorzaak van de klacht waardoor ze echt genezen/ helen. Hiermee zijn cliënten geholpen, ook voor de langere termijn.”

 • Is Reiki ook van waarde in de reguliere zorg?

  Toña: “Doordat er steeds meer bekend wordt over de negatieve bijwerkingen van reguliere medicijnen en ingrepen, en omdat er bovendien steeds minder geld beschikbaar is voor de zorg, is er meer dan ooit reden om te pleiten voor preventieve zorg, zoals Reiki. Reiki versterkt de fysieke en geestelijke weerbaarheid, en activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam. Reiki is een opzichzelfstaande therapie en kan ook heel goed ingezet worden naast een reguliere therapie om de bijwerkingen te modificeren. In het kader van preventie zie ik Reiki niet alleen als een belangrijk onderdeel van de reguliere zorg, maar zelfs als een essentieel aspect binnen het basisonderwijs.”

Mocht je geïnteresseerd zijn om mee te doen aan de 4 Reiki Dojo-In dagen in Hoogland stuur dan een email naar .

Schrijf je hier in voor de Detox Coach

19 mei 2021 Detox Coach

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: