fbpx

gradient

You have no items in your shopping cart.

header-blog.jpg

Anna Kruyswijk-van der Heijden

 

Anna Kruyswijk-van der Heijden studeerde geneeskunde aan de universiteit van Leiden (1979), is enige tijd assistent kinderarts geweest en tot 1985 huisarts. In haar artsenpraktijk zijn het aanleren van inzicht en zelfredzaamheid voor de eigen gezondheidssituatie van patiënten, het meest belangrijk geweest. Anna heeft vaak als spreker opgetreden voor allerlei groepen belangstellende en patiënten, zowel binnen als buiten ziekenhuizen.
Daarnaast gaf zij veel aandacht aan de communicatie en samenwerking met collega's. Tijdens haar studie én haar praktijkjaren is Anna Kruyswijk dan ook betrokken geweest bij tal van onderwijsprogramma's en symposia, voor studenten geneeskunde, verpleegkundigen, artsen en therapeuten. Anna heeft in deze periode tevens een bijdrage geleverd aan de professionalisering van wat nu in de Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde (AVIG) heet, en het klachtrecht voor patiënten.

Vanaf 1983 heeft zij de reguliere geneeskunde met de complementaire geneeskunde (CAM) gecombineerd. In 1988 is Anna dan ook betrokken geweest bij de oprichting van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde).

Na bijna 30 jaar praktiserend arts geweest te zijn, legt zij zich sinds 2008 geheel toe op het verzorgen van cursussen en workshops over voeding en gezondheid. Sinds 2010 is Anna als docent geregistreerd in het CRKBO (Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs).

Anna Kruyswijk is auteur van drie boeken; 'Eenvoudig Gezond', 'Mijn Voeding & Mijn Gezondheid' en 'Schimmels, Suiker & Allergie'. Tegenwoordig is Anna betrokken als adviseur bij wetenschappelijk onderzoek, (gast)docent aan verschillende opleidingen en lid van de wetenschappelijke adviesraad en van de symposiumcommissie van de Stichting Educatie Atrium Innovations.

Ben je benieuwd naar advies van Anna over bijvoorbeeld slaapproblemen of de ziekte van Lyme. Luister dan naar fragmenten van de Gezondheidsnieuwsradio; klik hier.

Voeding
Eenvoudig Gezond
Voedingsconsulent
Detoxdag: Reinigen en Vasten
Verslavingen
Mond en Gezondheid

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Please wait