gradient

Winkelwagen is leeg

Voeding en gezondheid header

Voeding en Schoonheid

Exclusief voor schoonheidsspecialisten

‘Voeding & Schoonheid’ is een cursus over de basis van gezondheid, afgestemd op de schoonheidsspecialist(e). Het boek ‘Eenvoudig Gezond’ is hiervoor de leidraad.

De laatste jaren wordt onderkend dat schoonheid van binnenuit ontstaat en zichtbaar is aan een gezonde en stralende huid. De huid en haar verschillende huidlagen en structuren moet ‘gevoed’ worden om haar functie uit te kunnen oefenen.

Wat leer je?

In de cursus worden de lagen van de huid en hun betekenis voor onze gezondheid besproken vanuit hun connectie met voeding in de breedste zin van het woord. Want voeding is niet alleen datgene wat wij eten en drinken, maar alles wat ons ‘voedt’, bijvoorbeeld alle ‘informatie’ die via onze zintuigen (inclusief de huid) binnenkomt, wat we voelen en denken, en de invloed van zon, water, aarde, lucht en bioritme. Daarnaast moet voeding verwerkt en verteerd worden. Een optimale vertering is de basis van gezondheid en schoonheid. Verteren is een persoonlijke aangelegenheid die samenhangt met onze aanleg of constitutie. Hoe het verteringsproces verloopt wordt inzichtelijk gemaakt, en wordt gekoppeld aan de individuele verteringscapaciteit uit de bloedgroep constituties en Ayurveda constituties. Vervolgens leer je hierop je persoonlijke voeding af te stemmen.

Ook komen het begrip gezondheid, de verstoring van het gezondheidsevenwicht en hoe je signalen hiervan aan je eigen lijf en huid kunt herkennen, aan bod. Verder leer je over de inhoudsstoffen van voedsel en hun functie voor de huid en gezondheid; en hoe je vanuit voeding (hieronder valt ook onze huidige voedselproductie) en de individuele constitutie, gezondheids- en huidproblemen kunt herkennen en benaderen. Met name wordt aan de ouder wordende huid, de gevoelige huid, rosacea en acne vanuit voeding aandacht besteed. 

Doel is om met de verschillende aangereikte ingrediënten, waarmee stapsgewijs geoefend wordt, een basis te leggen voor het onderhouden van schoonheid en gezondheid. Tijdens de cursus zal gebruik gemaakt worden van kleine thuisopdrachten, die in of voorafgaand aan de lessen worden toegelicht.

KTNO en BATC

Alle cursussen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). Dit betekent dat alle uren als zodanig meetellen als bij- en nascholingsmogelijkheid om erkenning te krijgen bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). Meer informatie kun je vinden op www.batc.nl

Over de docent

De cursus Voeding & Schoonheid wordt, net als alle andere voedingsmodules van Healing Space, gegeven voor voedingsarts n.p. (niet meer praktiserend) Anna Kruyswijk, een ware autoriteit op het gebied van complementaire zorg. Zij is auteur van het boek Eenvoudig Gezond dat als leidraad dient van deze cursus.

Anna werkte 30 jaar als (voedings-)arts en is al jaren betrokken bij tal van onderwijsprogramma’s voor artsen en therapeuten. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. als expert op het gebied van complementaire zorg. Ze kan al haar kennis op een zeer duidelijke manier overbrengen, op zowel leken als specialisten, en ze zet zich in om gezonde en persoonlijke voeding te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

“Drs. Anna M. Kruyswijk van der Heijden geeft cursussen bij Healing Space en doet onderzoek naar voeding en gezondheid. Een super interessante dame dus. Iemand die zich niet laat meeslepen in hypes maar enkel iets zal beweren op basis van gedegen onderzoek in combinatie met gezond verstand. Eindelijk een rots in de branding in de wirwar aan informatie”.

Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt van Holistik.nl

Doelstelling

Het doel is om met de verschillende aangereikte ingrediënten, waarmee stapsgewijs geoefend wordt, een basis te leggen voor het onderhouden van schoonheid en gezondheid. 

Ervaringen

Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser van Holistik.nl volgden afgelopen jaar de cursus Eenvoudig Gezond. Karlijn: “Evelyn en ik volgen momenteel een voedingscursus. Waarom? Om uiteindelijk op basis van intuïtie en kennis ons persoonlijke voedingspatroon te ontdekken”. Lees hier wat zij schrijven over een onderdeel van de cursus: waterverbruik.

Ook Jolijn Pelgrum van VegaDutchie heeft de cursus gevolgd: “Ik deed mee aan de holistische voedingscursus Eenvoudig Gezond en was hier zo enthousiast over dat ik besloot ambassadeur te worden! Wat ik zo tof vind aan deze cursus is dat je niet alleen veel leert over eten (lees: micro & macro nutriënten & de wetenschappelijke kant van voeding), maar ook over de holistische kant van voeding. Je gaat in op de elementen – water, vuur, aarde & lucht -, de Ayurveda en het bloedgroepdieet en leert dit direct toe te passen op jezelf.” Jolijn schreef twee informatieve blogs over de cursus: lees haar artikel over de opzienbarende kennis die ze heeft opgedaan over Vitamine B12 en haar artikel "Holistische Voedingscursus".

weesp website

Werkwijze

Tijdens de lessen werk je met een cursusmap en het boek Eenvoudig Gezond van Anna Kruyswijk. Hiernaast komt er actuele en verdiepende informatie aan bod en wordt er in de lessen met elkaar geoefend en worden ervaringen gedeeld. Gedurende de cursus krijg je thuisopdrachten mee, zodat je het geleerde thuis gaat oefenen; je kan ervaren en voelen wat het effect is van de geleerde informatie. Dit is dan ook de reden waarom er tussen de lessen een paar weken ruimte is, zodat je alle tijd hebt om hier mee bezig te zijn.

Kosten

De kosten van de cursus Voeding & Schoonheid bedragen € 395,- per persoon, exclusief het boek Eenvoudig Gezond geschreven door Anna Kruyswijk (€ 23.95) en exclusief de uitgebreide cursusmap. Klik hier om het cursusmateriaal te bestellen.

Details cursus

Locatie: Pampuslaan 141, 1382 JN Weesp
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Certificaat: Ja

 

Eenvoudig Gezond cursus voeding groente

 

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de cursus Voeding & Gezondheid is geaccrediteerd door LVNG en BATC. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl.

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

Cursusmateriaal
Indien je nog niet in het bezit bent van het boek, kun je dat hier bestellen.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden
De cursus bestaat uit 3 dagen. Klik op onderstaande startdatum voor de volledige planning.

16 sept 2019 Voeding en schoonheid
02 mrt 2020 Voeding en schoonheid

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Voeding voor Beauty Professionals

16 sept 2019 Voeding en schoonheid
02 mrt 2020 Voeding en schoonheid

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: