gradient

Winkelwagen is leeg

Voeding en gezondheid header

Voeding en Schoonheid

 

‘Schoonheid komt van binnenuit’, wordt vaak gezegd, en dit is precies waar deze cursus van een dag over gaat. Want de huid vormt het contact met de buitenwereld en spiegelt de binnenwereld.

Wat leer je?

We gaan op deze dag de opbouw in lagen van de huid verkennen met structuren zoals collageen en elastine, en cellen zoals melanocyten (bruine kleur) en immuuncellen. En we kijken naar hoe de huidlagen gevoed worden vanuit het losmazige bindweefsel direct onder de opperhuid, waarin ook veel water aanwezig is.

Welke voeding nodig is voor de aanmaak van de huidstructuren, en wat er gebeurt wanneer de huid niet goed gevoed wordt komt uitgebreid aan bod. Ook kijken we naar de invloed van zonlicht op de huid en onze gezondheid.

Niet alleen voeding is persoonlijk, maar ook de manier waarop onze huid op allerlei invloeden reageert is dit. We besteden deze dag ook aandacht aan de constitutie of persoonlijke aanleg, die correleert met enkele veel voorkomende huidproblemen zoals acne, rosacea, de gevoelige huid, en de ouder wordende huid. Algemene voedingsadviezen voor schoonheid worden daarom voor deze huidproblemen verfijnd met enkele adviezen vanuit de persoonlijke constitutie.

De cursus is toegankelijk voor iedereen die belangstelling heeft voor schoonheid van binnenuit. Ook beauty professionals zijn van harte welkom. Een vooropleiding is niet vereist. 

KTNO en BATC

Alle cursussen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). Dit betekent dat alle uren als zodanig meetellen als bij- en nascholingsmogelijkheid om erkenning te krijgen bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). Meer informatie kun je vinden op www.batc.nl

Over de docent

De cursus Voeding & Schoonheid wordt, net als alle andere voedingsmodules van Healing Space, gegeven voor voedingsarts n.p. (niet meer praktiserend) Anna Kruyswijk, een ware autoriteit op het gebied van complementaire zorg. Zij is auteur van het boek Eenvoudig Gezond dat als leidraad dient van deze cursus.

Anna werkte 30 jaar als (voedings-)arts en is al jaren betrokken bij tal van onderwijsprogramma’s voor artsen en therapeuten. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. als expert op het gebied van complementaire zorg. Ze kan al haar kennis op een zeer duidelijke manier overbrengen, op zowel leken als specialisten, en ze zet zich in om gezonde en persoonlijke voeding te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

“Drs. Anna M. Kruyswijk van der Heijden geeft cursussen bij Healing Space en doet onderzoek naar voeding en gezondheid. Een super interessante dame dus. Iemand die zich niet laat meeslepen in hypes maar enkel iets zal beweren op basis van gedegen onderzoek in combinatie met gezond verstand. Eindelijk een rots in de branding in de wirwar aan informatie”.

Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt van Holistik.nl

Doelstelling

Het doel is om een basis te leggen voor het onderhouden van schoonheid en gezondheid. 

Ervaringen 

Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser van Holistik.nl volgden de cursus Eenvoudig Gezond, een van de andere cursussen die Anna Kruyswijk bij Healing Space geeft en waarvan een deel terug komt in de cursus Voeding en Schoonheid. Karlijn: “Evelyn en ik volgen momenteel een voedingscursus. Waarom? Om uiteindelijk op basis van intuïtie en kennis ons persoonlijke voedingspatroon te ontdekken”. Lees hier wat zij schrijven over een onderdeel van de cursus: waterverbruik.

Ook Jolijn Pelgrum van VegaDutchie heeft de cursus gevolgd: “Ik deed mee aan de holistische voedingscursus Eenvoudig Gezond en was hier enorm enthousiast over! Wat ik zo tof vind aan deze cursus is dat je niet alleen veel leert over eten (lees: micro & macro nutriënten & de wetenschappelijke kant van voeding), maar ook over de holistische kant van voeding. Je gaat in op de elementen – water, vuur, aarde & lucht -, de Ayurveda en het bloedgroepdieet en leert dit direct toe te passen op jezelf.” Jolijn schreef twee informatieve blogs over de cursus: lees haar artikel over de opzienbarende kennis die ze heeft opgedaan over Vitamine B12 en haar artikel "Holistische Voedingscursus".

weesp website

Werkwijze

In de cursus wordt gebruik gemaakt van een cursusmap die op deze dag wordt uitgereikt. Het boek ‘Eenvoudig Gezond’ kan als extra achtergrondinformatie dienen en is facultatief.

Kosten

De kosten van de cursus Voeding & Schoonheid bedragen € 195,- per persoon, exclusief het boek Eenvoudig Gezond geschreven door Anna Kruyswijk (€ 23.95) en exclusief de uitgebreide cursusmap. Klik hier om het cursusmateriaal te bestellen.

Details cursus

Locatie: PC Staalweg 50. 3721 TJ Bilthoven

Data:

Tijd:

Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.

11.00 - 17.00 uur

Certificaat: Ja

 

Eenvoudig Gezond cursus voeding groente

 

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de cursus Voeding & Gezondheid is geaccrediteerd door LVNG en BATC. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl.

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

Cursusmateriaal
Indien je nog niet in het bezit bent van het boek, kun je dat hier bestellen.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden
De cursus bestaat uit 1 dag. 

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Voeding en Schoonheid

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: