fbpx

gradient

You have no items in your shopping cart.

Voeding foto categorie groot header goed

Keto Detox

 

Detoxen of ontgiften bestaat al vele eeuwen in alle tradities. In onze tijd hebben talloze mensen te kampen met de gevolgen van een grote toxische belasting door verkeerde voeding, chemische en fysische vervuiling en stress, hetgeen zich uit in chronische ziekten en overgewicht. Keto-detox combineert de klassieke detoxkuur met het bereiken van ketose, waarbij het lichaam overschakelt op vetverbranding. Alleen zo kan vetweefsel effectief ‘geschoond’ en afgebroken worden.

De cursus is geschikt en bedoeld voor diegenen die al ervaring hebben in de gezondheidszorg, zoals diëtisten, (sport)fysiotherapeuten, therapeuten en artsen.

Wat leer je?

In deze tweedaagse cursus worden eerst de invloed van onze huidige hoog-industriele en koolhydraatrijke voeding op overgewicht besproken, alsmede de achtergrond van een toxische belasting en de ontgiftingsmechanismen voor detoxificatie. Het accent komt echter te liggen op hoe het vetweefsel, als opslagplaats voor toxische stoffen, op een verantwoorde wijze aangemoedigd kan worden tot het loslaten ervan. Hiervoor is het belangrijk om van metabole starheid te bewegen naar metabole flexibiliteit, waarbij de energieproductie in de mitochondria overschakelt van verbranding van suikers (glucose) naar verbranding van vet.

Hoe de energie producerende mitochondria, die aanwezig zijn in alle lichaamscellen, te lijden hebben onder onze Westerse voeding en leefstijl, wordt toegelicht. Tevens wordt het verschil tussen keto-acidose bij diabeten en ketose in de keto-detoxkuur uitgelegd, evenals het verschil tussen het ‘ketogeen dieet’ en keto-detox voeding.

Tenslotte worden praktische handvatten en ondersteunende middelen aangereikt om in een keto-detoxkuur de ontgifting en ketose te bevorderen, vetweefsel op te ruimen en (over)gewicht te verliezen. De kuur, die een kleine twee tot maximaal enkele weken in beslag neemt, is tevens gunstig voor regeneratie van de mitochondria, en daarmee voor het vertragen van veroudering en het bevorderen van spieropbouw.

Het voedingsschema van de keto-detox kuur en de verdere begeleiding worden individueel afgestemd op de aanleg of constitutie, met variaties voor vegetariërs en veganisten.

Over de docent

De cursus Eenvoudig Gezond wordt, net als alle andere voedingsmodules van Healing Space, gegeven voor voedingsarts n.p. (niet meer praktiserend) Anna Kruyswijk, een ware autoriteit op het gebied van complementaire zorg. Zij is auteur van het boek Eenvoudig Gezond dat als leidraad dient van deze cursus. 

Anna werkte 30 jaar als (voedings-)arts en is al jaren betrokken bij tal van onderwijsprogramma’s voor artsen en therapeuten. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. als expert op het gebied van complementaire zorg. Ze kan al haar kennis op een zeer duidelijke manier overbrengen, op zowel leken als specialisten, en ze zet zich in om gezonde en persoonlijke voeding te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg. 

“Drs. Anna M. Kruyswijk van der Heijden geeft cursussen bij Healing Space en doet onderzoek naar voeding en gezondheid. Een super interessante dame dus. Iemand die zich niet laat meeslepen in hypes maar enkel iets zal beweren op basis van gedegen onderzoek in combinatie met gezond verstand. Eindelijk een rots in de branding in de wirwar aan informatie”. 

Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt van Holistik.nl

KTNO en BATC

Alle cursussen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). Dit betekent dat alle uren als zodanig meetellen als bij- en nascholingsmogelijkheid om erkenning te krijgen bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). Meer informatie kun je vinden op www.batc.nl

weesp website

Werkwijze

In de cursus wordt gebruik gemaakt van het boek ‘KETO-DETOX’ dat eind september 2019 verschijnt, van het boek ‘EENVOUDIG GEZOND’, en van een cursusmap met uitgebreide schema’s en tabellen.

Kosten

De kosten van de cursus Keto Detox bedragen € 349,- per persoon.

Details cursus

Locatie: P.C. Staalweg 50. 3721 TJ Bilthoven
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Certificaat: Nee

 

Eenvoudig Gezond cursus voeding groente

 

Mogelijkheid registratie BATC
Bijna alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). 

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

Cursusmateriaal
In de cursus wordt gebruik gemaakt van het boek ‘KETO-DETOX’ dat eind september 2019 verschijnt, van het boek ‘EENVOUDIG GEZOND’, en van een cursusmap met uitgebreide schema’s en tabellen.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

02 mrt 2020 Keto Detox
17 juni 2020 Keto Detox
19 nov 2020 Keto Detox

 

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Keto Detox

02 mrt 2020 Keto Detox
17 juni 2020 Keto Detox
19 nov 2020 Keto Detox

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Please wait