gradient

You have no items in your shopping cart.

Voeding foto categorie groot header goed

Keto Detox Coach

 Keurmerk Bij of nascholing KTNO

 

Wil je weten wat de gunstige gezondheidseffecten zijn als je ketose en detox combineert tijdens een korte kuur? Wil je leren welke verantwoorde manieren er zijn voor vegetariërs en veganisten om in ketose te raken? En wil je leren hoe je een keto-detox voedingsschema maakt, afgestemd op persoonlijke constitutie?

Je leert het tijdens de tweedaagse opleiding Keto Detox Coach.

Detoxen, of ontgiften, bestaat al vele eeuwen in alle natuurgeneeskundige stromingen. In onze tijd hebben talloze mensen te kampen met de gevolgen van een grote toxische belasting door verkeerde voeding, chemische- en fysische vervuiling en stress, hetgeen zich uit in chronische ziekten en overgewicht. Keto-Detox combineert de klassieke detoxkuur met het bereiken van ketose, waarbij het lichaam overschakelt op vetverbranding. Alleen op deze manier kan vetweefsel ‘geschoond’ en afgebroken worden, en kunnen de vrijgekomen toxinen en stressoren effectief ontgift en uitgescheiden worden.

Voor wie?

De cursus is ontwikkeld voor diegenen die al ervaring hebben in de gezondheidszorg, zoals diëtisten, holistisch voedingscoaches, (sport)fysiotherapeuten, therapeuten en artsen.

Wat leer je?

In deze tweedaagse opleiding kijken we eerst naar de invloed van onze huidige hoog-industriële en koolhydraatrijke voeding op overgewicht. Ook kijken we naar de achtergrond van een toxische belasting en de ontgiftingsmechanismen voor detoxificatie. Je leert dat wit vetweefsel, dat zich bij overgewicht vooral op en in de buik bevindt, een opslagplaats is voor veel chemische en toxische stoffen en dat deze kunnen vrijkomen tijdens detoxen. Van enkele chemische stoffen volgen we de normale detox- en uitscheidingsroutes.

Je krijgt inzicht in de relatie tussen overgewicht, insuline resistentie en metabole starheid, en je leert hoe vetweefsel wordt afgebroken door het verblijven in ketose. De energieproductie in de cel beweegt dan namelijk van verbranding van glucose naar verbranding van vetzuren onder vorming van ketonen en wordt metabool flexibel.

In deze twee dagen oefen je de aangereikte kennis meteen met jezelf en een cliënt; je krijgt namelijk huiswerkopdrachten in de vorm van een grondige anamnese, metingen en analyses. Deze worden in de tweede lesdag besproken. Vervolgens leer je hoe je ze kunt gebruiken en monitoren tijdens een kortdurende Keto-Detox kuur (10-21 dagen). Ook leer je op een praktische manier hoe je een keto-voedingsschema op maat maakt voor jezelf en je cliënt. Hierbij leer je tevens hoe je dit voedingsschema afstemt op de persoonlijke constitutie, met variaties voor vegetariërs en veganisten. Ondersteunende middelen en technieken komen eveneens aan bod. Aangezien we vanuit een holistische visie werken, kijken we ook naar andere invalshoeken voor de huidige problematiek van overgewicht en metabole starheid, en de plaats en betekenis van een Keto-Detox kuur.

TIP: Lees het artikel over Keto Detox dat werd gepubliceerd op Natuur Diëtisten Nederland.

Onderdelen van de opleiding?

 • Toxische belasting en de detox- en uitscheidingsorganen.
 • De relatie tussen toxische belasting, Low Grade Inflammation, insuline resistentie, overgewicht en gezondheidseffecten.
 • Soorten vetweefsel en hun functies.
 • De energieproductie in de cel; metabole starheid en metabole flexibiliteit.
 • Het effect van ketogene voeding op de energieproductie in de mitochondria.
 • Ketonen en hun functies.
 • Het verschil tussen algemene detox, modern ‘vasten’ en Keto-Detox.
 • Metingen en analyses vooraf: oefenen op jezelf.
 • Een persoonlijke Keto-Detoxkuur inrichten, monitoren en afronden.
 • Ketogene voedingsschema’s.
 • Ondersteunende middelen en technieken.
 • Gunstige effecten van Keto-Detox voor de gezondheid.
 • De rol van Keto-Detox bij het vertragen van veroudering.

 

Over de docent

De cursus Keto Detox Coach wordt, net als alle andere voedingsmodules van Healing Space, gegeven voor voedingsarts n.p. (niet meer praktiserend) Anna Kruyswijk, een ware autoriteit op het gebied van complementaire zorg. Zij is auteur van het boek Keto Detox dat als leidraad dient van deze cursus. 

Anna werkte 30 jaar als (voedings-)arts en is al jaren betrokken bij tal van onderwijsprogramma’s voor artsen en therapeuten. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. als expert op het gebied van complementaire zorg. Ze kan al haar kennis op een zeer duidelijke manier overbrengen, op zowel leken als specialisten, en ze zet zich in om gezonde en persoonlijke voeding te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg. 

“Drs. Anna M. Kruyswijk van der Heijden geeft cursussen bij Healing Space en doet onderzoek naar voeding en gezondheid. Een super interessante dame dus. Iemand die zich niet laat meeslepen in hypes maar enkel iets zal beweren op basis van gedegen onderzoek in combinatie met gezond verstand. Eindelijk een rots in de branding in de wirwar aan informatie”. 

Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt van Holistik.nl

KTNO en BATC

Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut (die tevens in het bezit is van een diploma Medische Basiskennis) de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen vanuit het aanvullende verzekeringspakket. Meer informatie kun je vinden op www.batc.nl

 

weesp website

Werkwijze

De cursus wordt gegeven in kleine groepen van maximaal 6 personen. 

Kosten

De kosten van de opleiding Holistisch Voedingscoach bedragen € 349 BTW vrij per persoon, exclusief het boek Keto Detox, het boek Eenvoudig Gezond, (beide geschreven door Anna Kruyswijk) en de cursusmap Keto DetoxLET OP:  de cursusmap ontvang je tijdens de eerste les, het boek wordt thuisgestuurd per post.

Details cursus

Locatie: Heart House: Huizerweg 54,1402 AD Bussum
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Certificaat: Ja

 

Eenvoudig Gezond cursus voeding groente

 

Mogelijkheid registratie BATC
Bijna alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). 

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

02 juni 2021 Keto Detox Coach

 

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Keto Detox Coach

02 juni 2021 Keto Detox Coach

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: