fbpx

gradient

You have no items in your shopping cart.

Voeding foto categorie groot header goed

Eenvoudig Gezond

Ben je geïnteresseerd om via voeding gezond en in balans te zijn, maar zie je door de huidige food-trends door de bomen het bos niet meer? Wist je dat sommige voedingsadviezen heel goed voor een ander kunnen werken, maar niet voor jou? En zou je willen leren welke individuele voeding het beste bij jou past, zodat je gezond en in balans bent?

De holistische voedingscursus Eenvoudig Gezond (tevens deel 1 van de opleiding tot Holistisch Voedingscoach) is gebaseerd op het gegeven dat we allemaal verschillend en uniek zijn. Is een sinaasappel voor je vriendin misschien de perfecte bron van Vitamine C, dan kan het maar net zo zijn dat een sinaasappel jouw constitutie uit balans brengt, waardoor je juist mínder weerstand krijgt. Interessant, vooral in deze tijd waarin we de vele food adviezen vaak klakkeloos opvolgen.

In Eenvoudig Gezond leer je om verder te kijken (én te voelen) dan alleen maar ‘lijstjes’ met voeding die je wel en niet zou moeten eten. Zo wordt er bijvoorbeeld ingegaan op afvalstoffen en ontgiften (detox), de 5 elementen, het zuur-base evenwicht en emoties in relatie tot voeding. Er wordt naast wetenschappelijke inzichten over voeding en gezondheid gewerkt met een combinatie van Ayurveda, Chinese geneeskunde en Westerse natuurgeneeskunde, waarbij uitgegaan wordt van het gegeven dat we allemaal verschillend en uniek zijn. Zo leer je welke voeding het beste past bij jouw constitutie en je bloedgroep, waardoor je balans via voeding kan creëren met een persoonlijk voedingspatroon dat je de rest van je leven makkelijk kan bijsturen. Ook leer je technieken hoe je kan herkennen welke voeding geschikt is voor jezelf en de mensen om je heen, zoals bijvoorbeeld je gezin.

De cursus duurt vier dagen en tussen de cursusdagen is telkens een paar weken tijd, zodat je thuis met het geleerde aan de slag kan. Zo kan je oefenen met de stof, ervaren en voelen wat voeding op maat voor je doet en kun je telkens in de les je ervaring met de andere cursisten delen. De groepen zijn klein waardoor de interactie wordt bevorderd en er volop persoonlijke aandacht is.

Eenvoudig Gezond is geschikt voor je eigen, persoonlijke gebruik, maar het is ook heel interessant als je al in de voedingssector werkt of daar graag aan de slag wilt, en je verder wilt verdiepen. Eenvoudig Gezond vormt deel 1 van de opleiding tot Holistisch Voedingscoach. Alle cursussen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). Dit betekent dat alle uren als zodanig meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te krijgen bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). Meer informatie kun je vinden op www.batc.nl

Over de docent

De cursus Eenvoudig Gezond wordt, net als alle andere voedingsmodules van Healing Space, gegeven voor voedingsarts n.p. (niet meer praktiserend) Anna Kruyswijk, een ware autoriteit op het gebied van complementaire zorg. Zij is auteur van het boek Eenvoudig Gezond dat als leidraad dient van deze cursus.

Anna werkte 30 jaar als (voedings-)arts en is al jaren betrokken bij tal van onderwijsprogramma’s voor artsen en therapeuten. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. als expert op het gebied van complementaire zorg. Ze kan al haar kennis op een zeer duidelijke manier overbrengen, op zowel leken als specialisten, en ze zet zich in om gezonde en persoonlijke voeding te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

“Drs. Anna M. Kruyswijk van der Heijden geeft cursussen bij Healing Space en doet onderzoek naar voeding en gezondheid. Een super interessante dame dus. Iemand die zich niet laat meeslepen in hypes maar enkel iets zal beweren op basis van gedegen onderzoek in combinatie met gezond verstand. Eindelijk een rots in de branding in de wirwar aan informatie”.

Karlijn Visser en Evelyn van Hasselt van Holistik.nl

Doelstelling

Je hebt kennis en ervaring opgedaan over het in balans brengen van je eigen voedingspatroon. Je hebt zicht op verschillende aspecten van voeding en gezondheid, zodat je (ook in de toekomst!) goede afwegingen kan maken over wat wel of niet past binnen een gezonde lifestyle.

Ervaringen

Evelyn van Hasselt en Karlijn Visser van Holistik.nl volgden afgelopen jaar de cursus Eenvoudig Gezond. Karlijn: “Evelyn en ik volgen momenteel een voedingscursus. Waarom? Om uiteindelijk op basis van intuïtie en kennis ons persoonlijke voedingspatroon te ontdekken”. Lees hier wat zij schrijven over een onderdeel van de cursus: waterverbruik.

Ook Jolijn Pelgrum van VegaDutchie heeft de cursus gevolgd: “Ik deed mee aan de holistische voedingscursus Eenvoudig Gezond en was hier zo enthousiast over dat ik besloot ambassadeur te worden! Wat ik zo tof vind aan deze cursus is dat je niet alleen veel leert over eten (lees: micro & macro nutriënten & de wetenschappelijke kant van voeding), maar ook over de holistische kant van voeding. Je gaat in op de elementen – water, vuur, aarde & lucht -, de Ayurveda en het bloedgroepdieet en leert dit direct toe te passen op jezelf.” Jolijn schreef twee informatieve blogs over de cursus: lees haar artikel over de opzienbarende kennis die ze heeft opgedaan over Vitamine B12 en haar artikel "Holistische Voedingscursus".

weesp website

Inhoud

  • Wetenschap en gezond verstand; je leert kijken naar voor jou belangrijke informatie op het gebied van voeding, gezondheid en ziekte.

  • De weg van gezondheid naar ziekte; je leert hoe je signalen en symptomen van een verstoord gezondheidsevenwicht kan herkennen.

  • Welke weg legt voeding af in je eigen lijf? Je oefent met opmerkzaamheid voor je vertering.

  • EFT (Emotional Freedom Technique), waarmee je in gaat op de relatie met emoties en hier mee leert werken.

  • Je leert welke voeding bij je bloedgroep past.

  • Je leert welke voeding bij je dominante Ayurveda typering (constitutie) past.

  • Testtechnieken om zelf geschikte voeding uit te leren testen.

Werkwijze

Tijdens de lessen werk je met een cursusmap en het boek Eenvoudig Gezond van Anna Kruyswijk. Hiernaast komt er actuele en verdiepende informatie aan bod en wordt er in de lessen met elkaar geoefend en worden ervaringen gedeeld. Gedurende de cursus krijg je thuisopdrachten mee, zodat je het geleerde thuis gaat oefenen; je kan ervaren en voelen wat het effect is van de geleerde informatie. Dit is dan ook de reden waarom er tussen de lessen een paar weken ruimte is, zodat je alle tijd hebt om hier mee bezig te zijn.

Kosten

De kosten van de cursus Eenvoudig Gezond bedragen € 595,- per persoon, exclusief het boek Eenvoudig Gezond, geschreven door Anna Kruyswijk (€ 23.95), en de cursusmap Eenvoudig Gezond (€ 30.-).
Klik hier om het cursusmateriaal te bestellen.

Details cursus

Locatie: P.C. Staalweg 50. 3721 TJ Bilthoven
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Vervolg: Deze cursus vormt de basis voor de opleiding tot Holistisch Voedingscoach.
Certificaat: Ja

 

Eenvoudig Gezond cursus voeding groente

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de cursus Eenvoudig Gezond is geaccrediteerd door LVNG en BATC. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl.

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

Uren

Totaal: 38 
Waarvan docent contacturen: 28
Energie: 10%
Prikkel overdracht: 10%
Drainage: 10%
Voeding: 60%
Psyche: 10%


ECTS

1.

Cursusmateriaal
Indien je nog niet in het bezit bent van het boek, kun je dat hier bestellen.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

31 jan 2020 Eenvoudig gezond Vol
10 apr 2020 Eenvoudig gezond
04 sept 2020 Eenvoudig gezond


Betalingsvoorwaarden/annuleren

Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Eenvoudig Gezond

31 jan 2020 Eenvoudig gezond Vol
10 apr 2020 Eenvoudig gezond
04 sept 2020 Eenvoudig gezond

Ervaringen Eenvoudig Gezond

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Please wait
cronjob