gradient

Winkelwagen is leeg

Voeding foto categorie groot header goed

Reinigen en Vasten met Detox kuur

Naast de uitwendige reiniging die de meeste mensen toepassen voor hun dagelijkse hygiëne, kan je jezelf ook inwendig reinigen om alle afvalstoffen van de voorbije periode, die zich hebben opgehoopt als gevolg van onzorgvuldige eet- en leefgewoonten, op te ruimen.

In de verschillende natuurgeneeskundige tradities bestaat een keur aan methoden om een reinigingsperiode door te maken, waarvan vasten - dus het je (gedeeltelijk) onthouden van voedsel - een onderdeel kan zijn. Meestal brengt een reinigings-periode tevens een schoonmaak van ‘emotionele rommel’ met zich mee.
Het doel van reinigen is in ieder geval om ruimte te creëren voor je lichaam en voor jezelf, zodat je met nieuwe veerkracht en een frisse blik verder kunt.

Over de docent

De cursusdag wordt gegeven door Anna Kruyswijk-van der Heijden, inmiddels een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het gelijknamige boek 'eenvoudig gezond'. Anna is een veelgevraagde spreekster op het gebied van voeding, zowel als regulier (huis)arts als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een zeer overzichtelijke manier over te brengen op zowel leken als specialisten en zet zich als zodanig in om gezonde voeding ook te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

Doelstelling

De cursist heeft kennis en ervaring opgedaan met betrekking tot het herkennen van afvalstoffen in het lichaam en weet hoe het lichaam ondersteund kan worden om deze op en verantwoorde manier op te ruimen.
 

Inhoud

  • Verdieping van de achtergronden van de ophoping van afvalstoffen en klachten die daaruit voortvloeien.

  • Hoe herken je afvalstoffen, zowel in de ziekmakende als in de opruimfasen?

  • Verschijnselen en signalen.

  • Het belang van ‘opschonen’ van afvalstoffen. Hoe werkt een reinigings- en vastenkuur?

  • Praktische instrumenten om zelf thuis verantwoord te reinigen.

Werkwijze

Deze cursusdag 'reinigen en vasten' is - als je dit wilt - ingebed in een kleine (milde) detoxkuur van 3 tot 4 dagen, waardoor je als deelnemer zelf ervaart wat er gebeurt tijdens zo'n kuur.
Als je gebruik wilt maken van deze detox mogelijkheid, lees dan de overige informatie en voorbereiding voor de detoxkuur. Als je geen gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, kan je deze bijscholingsdag wel volgen en op je eigen tijd de instrumenten gebruiken die je worden aangereikt.

Detox Groene Smoothie 

Kosten

€ 175,- per persoon.

Details cursus

Locatie: Oudeweg 10 in Hoogland (grenzend aan Amersfoort)
Tijd: 10:00 tot 17:00
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja


Uren

Totaal: 24
Waarvan docent contacturen: 6
Energie: 10%
Prikkel overdracht: 10%
Drainage: 10%
Voeding: 60%
Psyche: 10%

ECTS

1


Overige informatie en voorbereiding voor de detoxkuur

Probeer je tijd vrij te maken om je aandacht gedurende deze dagen bij het reinigingsproces te houden. Dit houdt in dat je in de twee dagen na deze cursus geen eetafspraken maakt en rust inbouwt.

In de aanloop naar de cursusdag is het verstandig om een aantal voedingsmiddelen af te bouwen en de laatste 2 dagen voor de cursusdag te stoppen met: vlees, kaas, alcohol, zwarte thee, koffie, snoep, chocolade, zoetigheid, chips en hartige versnaperingen. Liefst ook sigaretten. En voldoende vocht te drinken: ongeveer 2 liter aan zuiver water en thee (b.v. groene thee) van zuiver water. Zorg dat je ontlasting goed op gang komt want dit is een belangrijke ontgiftingsroute. Het is daarom aan te bevelen om op 2 dagen voor de cursusdag bitterzout te gebruiken. Op de cursusdag zelf kan dit in verband met reizen naar de cursus problematisch zijn. Bitterzout kun je zonder recept bij de apotheek kopen, heet ook wel magnesium sulfaat. Neem op de nuchtere maag, nadat je eerst je tong met een tongschrapertje hebt gereinigd van achter naar voren (daarna mond spoelen en uitspugen), 1 koffielepel in 300 ml lauw water, eventueel wat citroensap om de bittere smaak te neutraliseren. Snel opdrinken. Komt er geen (dunne) ontlasting, dan na een paar uur nogmaals 1 koffielepel.

Op de cursusdag kun je dan in plaats van een lunchpakket, vruchten meenemen, en/of een bakje kwark/yoghurt, en/of gestoomde groenten. Ik zal een groentesoep maken, en jullie verschillende soorten sap en thee laten proeven en aanvullende hulpmiddelen laten zien. Op die dag bespreken we ook hoe zelf verder te gaan.

Observeer jezelf tijdens het minderen/ stoppen van de verschillende voedingsmiddelen. Met name het stoppen met koffie kan een onttrekkingshoofdpijn opleveren. Je kunt ter voorkoming hiervan gedurende een dag of 4 steeds iets minder koffie nemen. Hetzelfde geldt voor het roken: probeer steeds verder te minderen, en registreer wat er gebeurt in je lijf. Mocht je niet op nul sigaretten uitkomen, dan is dit het uitgangspunt voor de kuur. Noteer de verschillende reacties die je in je lijf/hoofd waarneemt.

Je bent vrij om de cursusdag als een milde reinigingskuur op te vatten, of dit niet te doen en de dag als vooral informatieve dag mee te doen. Dus geen verplichting! Wat we wel uit ervaring weten is, dat als je kampt met een voedingsgewoonte die je wilt doorbreken, het helpt als je je even heel bewust laat begeleiden om jezelf te “resetten” wat betreft voeding. Van daaruit kan je weer zuiverder voelen wat goed voor je is en wat niet. Ook als je na deze dagen weer even hard doorgaat met ongezonde leefgewoonten, dan nog heeft je lichaam even een pauze gehad en is het een stukje weerbaarder en weet je in ieder geval wat je nodig hebt, op het moment dat je toe bent aan (nog) gezonder leven. 

 Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de module Reinigen en Vasten met Detox is geaccrediteerd door LVNG, NVST, VBAG en BATC. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl. 

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

 

Schrijf je hier in voor de detox kuur

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: