gradient

You have no items in your shopping cart.

Voeding foto categorie groot header goed

Detox Coach

Ben je benieuwd welke voordelen een detox kan hebben? Wil je leren hoe je een toxische belasting kan herkennen? En wil je weten hoe je een detox op een verantwoorde manier opzet?

Doe dan mee met de 1-daagse cursus Detox Coach.

Het systeem van ons lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, en beschikt daarbij over een zelfontgiftend (detox) vermogen om zich te ontdoen van toxische belasting. In alle natuurgeneeskundige stromingen bestaan van oudsher middelen en technieken om dit proces te ondersteunen. 

In onze huidige tijd staan deze vermogens enorm onder druk: we hebben te maken met een grote toxische load, door allerlei dagelijkse gewoontes en door verschillende invloeden. Een belangrijke bijdrage komt bijvoorbeeld door ongezonde voeding: voeding met een onbalans in belangrijke voedingsstoffen of met toevoegingen die er van nature niet in thuis horen. Maar ook verkeerde eetgewoonten en verteringsproblemen spelen een belangrijke rol. Bovendien wordt ons systeem belast met chemicaliën uit onze directe leefomgeving, cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen. Ook stress zorgt voor een permanente druk op het zelfgenezend- en detoxvermogen van ons lichaam. Toxinen en stressoren belasten en verstoren op verschillende manieren ons metabolisme en onze microbiota, waardoor uiteindelijk vroegtijdige veroudering en chronische ziekten kunnen ontstaan.

 

Over de docent

De cursusdag wordt gegeven door Anna Kruyswijk-van der Heijden, inmiddels een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het gelijknamige boek 'Eenvoudig Gezond'. Anna is een veelgevraagde spreekster op het gebied van voeding, zowel als regulier (huis)arts als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een zeer overzichtelijke manier over te brengen op zowel leken als specialisten en zet zich als zodanig in om gezonde voeding ook te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

Doelstelling

In deze 1-daagse cursus leer je de details over toxinen en stressoren van binnenuit (endogeen) en van buitenaf (exogeen). Je leert welke natuurlijke detox- en uitscheidingsroutes wij tot onze beschikking hebben en hoe ze werken. Wanneer de belasting groter is dan ons detoxvermogen, ontstaan er reactiefasen vanuit ons zelfhelend vermogen; je leert hoe deze fasen ontstaan, hoe ze onze gezondheid in de tijd ondermijnen en hoe je ze kunt herkennen en interpreteren. Hiervoor is een grondige anamnese onontbeerlijk. De indicaties en contra-indicaties voor actief en streng detoxen komen eveneens aan bod. Vervolgens krijg je technieken en ondersteunende middelen aangereikt om op maat, en vooral op een verantwoorde wijze, jezelf of je client te begeleiden in het zich ontdoen van toxinen en stressoren.

Inhoud

  • De verschillende vormen van toxische belasting.
  • Detox- en uitscheidingsorganen en hun functie.
  • Het herkennen van een toxische belasting door toxinen en stressoren.
  • Reactiefasen op een toxische belasting; de fasen van Reckeweg.
  • De link naar vroegtijdige veroudering en chronische ziekten.
  • Indicaties en contra-indicaties voor streng detoxen.
  • Strategieën om effectief te detoxen en ondersteunende middelen.
  • Interacties met geneesmiddelen.
 

Detox Groene Smoothie 

Kosten

€ 175,- per persoon exclusief het boek Eenvoudig Gezond (zie winkel) en cursusmap 'Detox' (zie winkel).

Details cursus

Locatie: PC Staalweg 50. 3721 TJ Bilthoven
Tijd: 11:00 tot 17:00
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja


Uren

Totaal: 24
Waarvan docent contacturen: 6
Energie: 10%
Prikkel overdracht: 10%
Drainage: 10%
Voeding: 60%
Psyche: 10%

 

ECTS
1.

 
 

 

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de module Detox Coach is geaccrediteerd door LVNG, NVST, VBAG en BATC. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Als je daarnaast ook de Medische Basisopleiding hebt afgerond, geeft dit voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen vanuit het aanvullende verzekeringspakket. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl. 

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

 

Schrijf je hier in voor de Detox Coach

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Contactgegevens

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: