gradient

You have no items in your shopping cart.

Voeding foto categorie groot header goed

Detox Coach

Ben je benieuwd welke voordelen een detox kan hebben? Wil je leren hoe je een toxische belasting kan herkennen? En wil je weten hoe je een detox op een verantwoorde manier opzet?

Doe dan mee met de 1-daagse cursus Detox Coach.

Ons systeem heeft een zelfgenezend vermogen, en beschikt daarbij over een zelfontgiftend of detoxvermogen om zich te ontdoen van een toxische belasting. In alle natuurgeneeskundige stromingen bestaan van oudsher middelen en technieken om dit proces te ondersteunen.

In onze huidige tijd staan deze vermogens onder druk: we hebben te maken met een grote toxische load, door allerlei gewoontes en invloeden. Zo leveren ongezonde voeding met een onbalans in belangrijke voedingsstoffen, en ingrediënten en toevoegingen die er van nature niet in thuis horen, verkeerde eetgewoonten en verteringsproblemen een belangrijke bijdrage. Daarnaast wordt ons systeem belast met chemicaliën uit onze directe leefomgeving, cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen. Ook stress zorgt voor een permanente druk op het zelfgenezend- en detoxvermogen. Toxinen en stressoren belasten en verstoren via verschillende routes ons metabolisme en microbiota, waardoor uiteindelijk vroegtijdige veroudering en chronische ziekten kunnen ontstaan.

Wat leer je?

In deze dagcursus leer je over toxinen en stressoren van binnenuit (endogeen) en van buitenaf (exogeen). Je leert welke natuurlijke detox- en uitscheidingsroutes wij tot onze beschikking hebben, en hoe ze werken. Wanneer de belasting groter is dan ons detoxvermogen, ontstaan er reactiefasen vanuit ons zelfhelend vermogen. Je leert hoe deze fasen ontstaan, hoe ze onze gezondheid in de tijd ondermijnen, en hoe je ze kunt herkennen en interpreteren. Hiervoor is een grondige anamnese onontbeerlijk. De indicaties en contra-indicaties voor actief en streng detoxen komen eveneens aan bod. Vervolgens krijg je instrumenten en ondersteunende middelen en technieken aangereikt om op maat en op een verantwoorde wijze jezelf of je client te begeleiden in het zich ontdoen van toxinen en stressoren.

Voor wie?

Iedereen kan deelnemen aan deze dag; een vooropleiding mag, maar is niet vereist.

Over de docent

De cursusdag wordt gegeven door Anna Kruyswijk-van der Heijden, inmiddels een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het gelijknamige boek 'Eenvoudig Gezond'. Anna is een veelgevraagde spreekster op het gebied van voeding, zowel als regulier (huis)arts als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een zeer overzichtelijke manier over te brengen op zowel leken als specialisten en zet zich als zodanig in om gezonde voeding ook te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

Doelstelling

In deze 1-daagse cursus leer je de details over toxinen en stressoren van binnenuit (endogeen) en van buitenaf (exogeen). Je leert welke natuurlijke detox- en uitscheidingsroutes wij tot onze beschikking hebben en hoe ze werken. Wanneer de belasting groter is dan ons detoxvermogen, ontstaan er reactiefasen vanuit ons zelfhelend vermogen; je leert hoe deze fasen ontstaan, hoe ze onze gezondheid in de tijd ondermijnen en hoe je ze kunt herkennen en interpreteren. Hiervoor is een grondige anamnese onontbeerlijk. De indicaties en contra-indicaties voor actief en streng detoxen komen eveneens aan bod. Vervolgens krijg je technieken en ondersteunende middelen aangereikt om op maat, en vooral op een verantwoorde wijze, jezelf of je client te begeleiden in het zich ontdoen van toxinen en stressoren.

Inhoud

  • Vormen van toxische belasting.
  • Detox- en uitscheidingsorganen en hun functie.
  • Het herkennen van een toxische belasting door toxinen en stressoren.
  • Reactiefasen op een toxische belasting; de fasen van Reckeweg.
  • De link naar vroegtijdige veroudering en chronische ziekten.
  • Indicaties en contra-indicaties voor streng detoxen.
  • Strategieën om effectief te detoxen en ondersteunende middelen.
  • Interacties met geneesmiddelen.
 

Detox Groene Smoothie 

Kosten

De kosten bedragen € 175,- per persoon, exclusief het boek Eenvoudig Gezond, geschreven door Anna Kruyswijk, en de cursusmap Detox
LET OP:  de cursusmap ontvang je tijdens de eerste les, het boek wordt thuisgestuurd per post.

Details cursus

Locatie: Heart House: Huizerweg 54,1402 AD Bussum
Tijd: 11:00 tot 17:00
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja


Uren

Totaal: 24
Waarvan docent contacturen: 6
Energie: 10%
Prikkel overdracht: 10%
Drainage: 10%
Voeding: 60%
Psyche: 10%

 ECTS
1.

 
 

 

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de module Detox Coach is geaccrediteerd door LVNG, NVST, VBAG en BATC. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Als je daarnaast ook de Medische Basisopleiding hebt afgerond, geeft dit voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen vanuit het aanvullende verzekeringspakket. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl. 

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

19 mei 2021 Detox Coach

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

 

Schrijf je hier in voor de Detox Coach

19 mei 2021 Detox Coach

Contactgegevens


085 - 200 6969

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: