gradient

Winkelwagen is leeg

Voeding foto categorie groot header goed

Voeding

Ben je geïnteresseerd in voeding, maar zie je door de huidige food-trends door de bomen het bos niet meer? Wist je dat sommige voedingsadviezen heel goed voor een ander kunnen werken, maar niet voor jou? En zou je willen leren welke individuele voeding het beste bij jou past, zodat je gezond en in balans bent?

De holistische voedingsmodules van Healing Space zijn gebaseerd op het gegeven dat we allemaal verschillend en uniek zijn. Is een sinaasappel voor je vriendin misschien de perfecte bron van Vitamine C, dan kan het maar net zo zijn dat een sinaasappel jouw constitutie uit balans brengt, waardoor je juist mínder weerstand krijgt. Interessant, vooral in deze tijd waarin we de vele food adviezen vaak klakkeloos opvolgen.

Healing Space biedt verschillende holistische voedingsmodules, waarbij veel verder wordt gekeken dan alleen maar ‘lijstjes’ met voeding die je wel en niet zou moeten eten. Zo wordt er bijvoorbeeld ingegaan op afvalstoffen en ontgiften (detox), de 5 elementen, het zuur-base evenwicht en emoties in relatie tot voeding.
Er wordt naast wetenschappelijke inzichten over voeding en gezondheid gewerkt met een combinatie van Ayurveda, Chinese geneeskunde en Westerse natuurgeneeskunde, waarbij uitgegaan wordt van het gegeven dat we allemaal verschillend en uniek zijn. Zo leer je welke voeding het beste past bij jouw constitutie en je bloedgroep, waardoor je balans via voeding kan creëren met een persoonlijk voedingspatroon dat je de rest van je leven makkelijk kan bijsturen.

Alle voedingsmodules worden gegeven voor voedingsarts n.p. (niet meer praktiserend) Anna Kruyswijk, een ware autoriteit op het gebied van complementaire zorg en auteur van het boek Eenvoudig Gezond. Anna werkte 30 jaar als (voedings-)arts en is al jaren betrokken bij tal van onderwijsprogramma’s voor artsen en therapeuten. Daarnaast is ze een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. als expert op het gebied van complementaire zorg. Ze kan al haar kennis op een zeer duidelijke manier overbrengen, op zowel leken als specialisten, en ze zet zich in om gezonde en persoonlijke voeding te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

“Anna, de lerares, is een soort van levende encyclopedie. Ze is voormalig arts, maar heeft zich ook altijd bezig gehouden met natuurgeneeskunde. Het mooie is dat ze onwijs veel weet over de holistische kant van voeding, maar altijd op zoek gaat naar wetenschappelijk bewijs. Dus ook voor sceptici is het veilig terrein ;)”

Jolijn Pelgrum, Vegadutchie.nl

Net als alle overige cursussen en opleidingen van Healing Space, worden ook de voedingsmodules in kleine groepen gegeven, zodat er volop ruimte is voor individuele aandacht. De voedingsmodules zijn geschikt voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ze sluiten ook perfect aan bij professionals (in opleiding) die in de voedingsbranche (willen gaan) werken.

Wist je dat sommige voedingsadviezen heel goed voor een ander kunnen werken, maar niet voor jou? En zou je willen leren welke individuele voeding het beste bij jou past, zodat je gezond en in balans bent? Tijdens de cursus Eenvoudig Gezond, waarbij een combinatie van wetenschappelijke inzichten over voeding en gezondheid, Ayurveda, Chinese geneeskunde en Westerse natuurgeneeskunde centraal staan, leer je welke ideale individuele voeding het meest geschikt is voor jouw gezondheid en balans. Eenvoudig Gezond is deel 1 van de opleiding tot Holistisch Voedingscoach. 

Tijdsduur: 4 dagen
Docent: Anna Kruyswijk – Van der Heijden

‘Schoonheid komt van binnenuit’, wordt vaak gezegd, en dit is precies waar deze cursus van een dag over gaat. Want de huid vormt het contact met de buitenwereld en spiegelt de binnenwereld.

Tijdsduur: 1 dag
Docent: Anna Kruyswijk – Van der Heijden

Wil je graag leren hoe je een holistisch voedingsadvies op maat kan geven? En zou je graag als Holistisch Voedingscoach aan de slag willen, waardoor je mensen via voeding kan helpen met het in balans brengen en houden van hun gezondheid? Dan is de opleiding tot Holistisch Voedingscoach geschikt voor jou. Tijdens deze opleiding (deel 2 als vervolg op de cursus Eenvoudig Gezond) leer je hoe je een onderbouwd, duidelijk en persoonlijk voedingsadvies kan geven, waardoor je mensen kan helpen met hun gezondheid en het voorkómen van- of ondersteunen bij ziekte.

Tijdsduur: 4 dagen
Docent: Anna Kruyswijk – Van der Heijden

Wist je dat er een relatie is tussen de conditie van je mond en de algehele conditie van je lichaam? Tijdens deze cursus, die 1 dag duurt, leer je hoe je gezondheidsproblemen die voortkomen uit (elementen van) de mond kan voorkomen en verzorgen.

Tijdsduur: 1 dag
Docent: Anna Kruyswijk – Van der Heijden

Wil je graag leren hoe je signalen van verslavingen en gewenning kan herkennen? En zou je willen leren hoe je verslavingen kan benaderen en begeleiden? Dan is deze cursus, die 1 dag duurt, interessant voor jou.

Tijdsduur: 1 dag
Docent: Anna Kruyswijk – Van der Heijden

Wist je dat je van langdurige ophoping van afvalstoffen ziek kan worden? In deze cursus leer je hoe je afvalstoffen in het lichaam kan herkennen en hoe je het lichaam kan ondersteunen om deze op een verantwoorde manier op te ruimen. Je kan deze cursus eventueel combineren met een kleine detox-kuur, zodat je zelf het effect van zo’n kuur kan ervaren.

Tijdsduur: 1 dag
Docent: Anna Kruyswijk – Van der Heijden

Detoxen of ontgiften bestaat al vele eeuwen in alle tradities. In onze tijd hebben talloze mensen te kampen met de gevolgen van een grote toxische belasting door verkeerde voeding, chemische en fysische vervuiling en stress, hetgeen zich uit in chronische ziekten en overgewicht. Keto-detox combineert de klassieke detoxkuur met het bereiken van ketose, waarbij het lichaam overschakelt op vetverbranding. Alleen zo kan vetweefsel effectief ‘geschoond’ en afgebroken worden.

Tijdsduur: 2 dagen
Docent: Anna Kruuywsijk

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: