fbpx

gradient

You have no items in your shopping cart.

Voeding foto categorie groot header goed

Verslavingen

Verslaving wordt omschreven als ‘een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal afhankelijk is van een gewoonte of een stof op zodanige wijze, dat hij/zij deze gewoonte of stof heel moeilijk los kan laten.’

Dit heeft veel gevolgen voor het functioneren en welzijn van de verslaafde zelf en van diens omgeving. De ene verslaving of gewoonte is de andere niet. Er bestaat een lange rij aan verslavende onderwerpen. Denk maar aan de bekende verslavingen zoals sigaretten, alcohol, drugs, en gokken; maar we kennen ook b.v. eetverslaving, zoet- en zoetstoffenverslaving, medicijnverslaving, koopverslaving, internetverslaving, chatverslaving en sexverslaving.
Verslaving van welke aard dan ook verloopt volgens een specifiek patroon en heeft specifieke kenmerken. De ene mens is ‘gevoeliger’ voor verslaving dan de ander. Je hoeft niet ernstig verslaafd te zijn om bij jezelf gevoeligheid voor of tendensen van verslaving te kunnen waarnemen.
Door de snel groeiende verslavingsproblematiek is er intussen een grote hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek dat probeert de vinger te krijgen achter wat er precies gebeurt bij verslaving.

Over de docent

De cursus wordt gegeven door Anna Kruyswijk-van der Heijden,  inmiddels een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het gelijknamige boek 'eenvoudig gezond', dat als leidraad dient voor de cursus. Anna is een veelgevraagde spreekster op het gebied van voeding, zowel als regulier (huis)arts als expert op het gebied van complementaire zorg.

Zij slaagt er in haar kennis op een zeer overzichtelijke manier over te brengen op zowel leken als specialisten en zet zich als zodanig in om gezonde voeding ook te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

Doelstelling

De cursist doet kennis en ervaring op met betrekking tot het herkennen van signalen van verslaving en gewenning en weet op welke wijze verslaving benaderd en begeleid kan worden.
 

Inhoud

  • Oorzaken en achtergronden van verslaving.

  • Kenmerken en stadia, fysiek en mentaal.

  • Betrokken neurotransmitters en pathways in het brein.

  • Herkennen van verslavingstendensten.

  • Praktische instrumenten om verslaving te voorkomen en/of te behandelen; mogelijkheden van voeding, suppletie, ontgiften en bewegen.

  • Psychologische begeleiding.

Werkwijze

Tijdens deze lesdag worden recente wetenschappelijke inzichten over bovengenoemde onderwerpen toegelicht en worden relevante websites aangereikt voor verdere oriëntatie.

Kosten

€ 175,- per persoon.

Voeding cursus Verslaving

Details cursus

Locatie: Oudeweg 10 in Hoogland (grenzend aan Amersfoort)
Tijd: 10:00 tot 17:00
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja

Uren

Totaal: 24
Waarvan docent contacturen: 6
Energie: 10%
Prikkeloverdracht: 10%
Drainage: 10%
Voeding: 60%
Psyche: 10%

 

ECTS
1


Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de module Verslaving is geaccrediteerd door LVNG, NVST, VBAG en BATC. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Verslavingen

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Please wait