gradient

You have no items in your shopping cart.

header-blog.jpg

Reiki Kids

Toen Toña's oudste kind 8 jaar werd is ze begonnen met Reiki cursussen te geven aan kinderen. Inmiddels is haar zoon 19 jaar en de kinderen waar hij destijds de cursus mee gevolgd heeft, komen nu als jong volwassenen nog steeds graag samen om zich met Reiki bezig te houden. Het blijkt dat het hun een sterke basis heeft gegeven om emoties te verwerken en in hun kracht te staan.
Naast alle oefeningen en inwijdingen die horen bij een volwassenen cursus, worden de langere "tekst" gedeelten van de cursus aangepast in de vorm van ki-oefeningen, afkomstig uit aikido, meditatie en yoga.

Aan de cursus is een training verbonden. Dit houdt in dat na de cursus er om de paar weken een dagdeel is van 4 uur waarin de kinderen elkaar behandelen en ki-oefeningen doen. Op deze manier raken de kinderen vertrouwd met ki en door het delen met andere kinderen en met hun ouders kan dit een mooie energetische basis vormen voor hun verdere ontwikkeling. Ingegaan wordt elke sessie op een ander aspect van de belevingswereld van de kinderen. Bijvoorbeeld school, spelen, thuis, familie.
In een vertelrondje kunnen de kinderen aangeven hoe ze het beleven en gaan we erop in hoe de beleving anders zou zijn als er meer ki aan toe wordt gevoegd. Kortom, hoe de dingen die ze spannend of moeilijk of verdrietig vinden veranderen als de ki-principes worden toegepast. En natuurlijk ook, hoe ze uiting geven aan hun vreugde.

Reiki Kids Healing Space

Net als bij volwassenen is het belangrijk dat het kind echt duidelijk zelf aangeeft een cursus te willen doen, niet alleen op aanraden van de ouders. Aangezien de kinderen hun intentie nog niet kunnen vertalen in geld, is het soms goed om de intentie te testen, bijvoorbeeld: wil je liever een nieuw spelletje of een cursus Reiki? Of wil je liever voetballen op zaterdag of Reiki?

Verder vind ik het heel belangrijk dat minimaal één van de ouders Reiki I heeft.

Waarom zijn de oudercursussen los van de kidscursussen?

Ouders en kinderen combineren we niet samen in de Reiki cursus, omdat ouders met andere vragen zitten dan kinderen. Bovendien hebben kinderen niet zo’n lange spanningsboog voor de tekstgedeelten van de cursus. Bij kinderen doen we kortere uitlegrondjes, oefenen we veel meer praktische vaardigheden en pas ik meer spelvorm toe.

Waarom kom je niet mee als ouder, als je zelf ook al Reiki hebt?

Ik wil graag dat de kinderen, los van hun ouders, hun eigen rol in de groep kunnen vinden en dat ze de ruimte hebben om over alles in hun leven te kunnen vertellen. Dit gebeurt op een andere manier wanneer een van de ouders er bij is.

Over de docent

Naomi van Ree is holistisch energetisch therapeut en reiki master opgeleid door Healing Space. Naomi is tijdens en na haar studie journalistiek opgeleid binnen Healing Space. Disciplines: Reiki I, II, practitioner en master, Chinese Geneeswijze, Energetische Massage en Holistisch voedingscoach. Daarnaast verdiept zij zich in taoïstische technieken.


Kosten
  
Marcelino en Toña hebben samen ervaring in het geven van ki-trainingen en aikidolessen. Op een leuke manier brengen ze de kinderen een vorm van discipline bij om bewust om te gaan met zichzelf en hun energie en zich weerbaar op te stellen.

€ 250 per persoon voor 2 cursusdagen

Details cursus

Locatie: Afhankelijk van het weer in Hoogland of Bussum.
Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Tijd: zie details per dag op de inschrijfpagina
Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken)
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja


Reiki Kids Healing Space

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). Dit betekent dat alle uren als zodanig meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te krijgen bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). Dit geeft voor de cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut op dit moment de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen voor behandelingen zie www.batc.nl.

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

26 juni 2021 Reiki Kids

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Klik op onderstaande foto voor een zwart-wit reportage van Reiki voor Kinderen

Schrijf je hier in voor de Reiki cursus voor kinderen

26 juni 2021 Reiki Kids

Contactgegevens


085 - 200 6969

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: