gradient

Winkelwagen is leeg

header-blog.jpg

Reiki voor Kinderen

Toen mijn oudste kind 8 jaar werd ben ik begonnen met reiki cursussen te geven aan kinderen. Inmiddels is mijn zoon 16 jaar en de kinderen waar hij destijds de cursus mee gevolgd heeft, komen nu als jong volwassenen nog steeds graag samen om zich met reiki bezig te houden. Het blijkt dat het hun een sterke basis heeft gegeven om emoties te verwerken en in hun kracht te staan.
Naast alle oefeningen en inwijdingen die horen bij een volwassenen cursus, zullen de langere "tekst" gedeelten van de cursus aangepast worden in de vorm van ki-oefeningen, afkomstig uit aikido, meditatie en yoga.

Aan de cursus is een training verbonden voor diegenen die dat willen. Dit houdt in dat na de cursus er om de 6 weken een dagdeel is van 4 uur waarin de kinderen elkaar behandelen en ki-oefeningen doen. Op deze manier raken de kinderen vertrouwd met ki en door het delen met andere kinderen en met hun ouders kan dit een mooie energetische basis vormen voor hun verdere ontwikkeling. Ingegaan wordt elke sessie op een ander aspect van de belevingswereld van de kinderen. Bijvoorbeeld school, spelen, thuis, familie.
In een vertelrondje kunnen de kinderen aangeven hoe ze het beleven en gaan we erop in hoe de beleving anders zou zijn als er meer ki aan toe wordt gevoegd. Kortom, hoe de dingen die ze spannend of moeilijk of verdrietig vinden veranderen als de ki-principes worden toegepast. En natuurlijk ook, hoe ze uiting geven aan hun vreugde.

Kind doet handstand - reiki in Amersfoort

Net als bij volwassenen is het belangrijk dat het kind echt duidelijk zelf aangeeft een cursus te willen doen, niet alleen op aanraden van de ouders. Aangezien de kinderen hun intentie nog niet kunnen vertalen in geld, is het soms goed om de intentie te testen, bijvoorbeeld: wil je liever een nieuw spelletje of een cursus reiki? Of wil je liever voetballen op zaterdag of reiki?

Verder vind ik het heel belangrijk dat minimaal één van de ouders Reiki I heeft.

Over de docenten

Toña Wong Chung is in 2002 ingewijd tot traditioneel Reiki Master en een allround healer met meer dan twintig jaar ervaring met Reiki, verschillende massagevormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching. Vanuit haar kennis van de Oosterse Geneeswijzen en Reiki heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld in het begeleiden van mensen. Dit draagt zij op een zeer praktische manier over in haar manier van lesgeven.
Marcelino Smith is in 2008 ingewijd tot traditioneel Reiki Master en verzorgt samen met Toña de Reiki 1 en Reiki 2 cursussen bij een groepsgrootte vanaf zes personen.
Marcelino heeft naast zijn ervaring in reikilessen ook ervaring in krijgskunstlessen en gevaarsbeheersing. De combinatie van krijgskunst en heelkunst in zijn persoonlijkheid zorgt voor een aangename rust in zijn manier van lesgeven.
 
Marcelino en Toña hebben samen ervaring in het geven van ki-trainingen en aikidolessen. Op een leuke manier brengen ze de kinderen een vorm van discipline bij om bewust om te gaan met zichzelf en hun energie en zich weerbaar op te stellen.
 

Kosten

€ 250,- per persoon.

Trainingsochtenden kosten € 50,- per keer.

Details cursus

Locatie: Oudeweg 10 in Hoogland (grenzend aan Amersfoort)
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Tijd: 10:00 tot 17:00
Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken)
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja


reiki voor kinderen op een bankje

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). Dit betekent dat alle uren als zodanig meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te krijgen bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). Dit geeft voor de cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut op dit moment de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen voor behandelingen zie www.batc.nl.

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Klik op onderstaande foto voor een zwart-wit reportage van Reiki voor Kinderen

Schrijf je hier in voor de Reiki cursus voor kinderen

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Healing Space nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe opleidingen, workshops, trainingen en retreats.
Please wait