gradient

You have no items in your shopping cart.

header-blog.jpg

Reiki Practitioner Opleiding

Keurmerk Vakopleiding KTNO

 

 

Als je je na de cursussen Reiki 1 en Reiki 2 verder wilt verdiepen, kun je de opleiding tot Reiki Practitioner volgen.

Tijdens deze opleiding leer je om verbanden te leggen tussen de klachten van je cliënt en de mogelijke oorzaken van deze klachten. Ook leer je hoe je cliënten kan begeleiden bij het loslaten van opgesloten lichamelijke en/of emotionele stress. Zeer veel verschillende onderwerpen komen in deze opleiding aan de orde, zoals traumarelease, Oosterse Geneeskunde met de bijbehorende polsdiagnostiek, elementenleer en meridiaanpunten, chakra balancing, massage, hartfocus en spirituele coaching. Dit zijn basis ingrediënten voor een all-round healer. Naast deze inhoudelijke onderwerpen komt ook de praktijkvoering zelf en het aantrekken van cliënten aan bod.

Docent

Toña Wong Chung is in 2002 ingewijd tot traditioneel Reiki Master. Ze is een allround healer met meer dan twintig jaar ervaring met Reiki, verschillende massagevormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching. Vanuit haar kennis van de Oosterse Geneeswijzen en Reiki heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld in het begeleiden van mensen. Dit draagt zij op een zeer praktische manier over in haar manier van lesgeven.

Reiki Practitioner Opleiding met handoplegging

Doelstelling

Als Reiki Practitioner leer je verbanden waar te nemen tussen klachten en hun oorzaak. Je kan cliënten begeleiden om zelf ook verbanden te leggen tussen hun klachten en de oorzaak daarvan. Tevens kan je als Reiki Practitioner cliënten begeleiden bij het loslaten van opgesloten lichamelijke en/of emotionele stress die bij klachten hoort. Verder ben je als Reiki Practitioner bewust van je eigen energetische bijdrage in het proces van genezing en daardoor ben je toegewijd om te blijven streven naar heling van jezelf.

Werkwijze

De kennis die wordt overgedragen, breng je eerst in de praktijk door het op jezelf toe te passen. Vervolgens oefen je met proefpersonen. Je leert tijdens het hele traject dus vooral via het ervaren.

Inhoud opleiding

 • Reikibehandeling
 • Chakrabalancing
 • Holistische kijk op klachten van jezelf en je client
 • Praktijkvoering en het aantrekken van cliënten
 • Eigen casuistiek onder supervisie (van 10 oefenpersonen 4 verslagen)
 • Hartfocus
 • Traumarelease
 • Oosterse Elementenleer  
 • Begin polsdiagnose
 • Tongdiagnose
 • Massage (hand, voet, lichaam)

Kosten

€ 1.950,- (2021) per persoon, exclusief de cursusmap Reiki Practitioner.

Details cursus

Dagen: 8 lesdagen
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Tijd: 10:00 tot 16:00 en 10.00 tot 17.00 (zie inschrijfpagina voor details).
Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken.
Lunch: Zelf meenemen.
Diploma: Ja


Uren

Totaal: 335
Waarvan docent contacturen: 53
Energie: 25%
Prikkeloverdracht: 25%
Drainage: 25%
Psyche: 25%

 

ECTS

12.

Studiebelasting en thuisstudie

 • Acht lesdagen (drie achtereenvolgende dagen, daarna drie losse dagen en afgesloten met een weekend.)
 • Het totaal aantal uren is verspreid over ongeveer 4 maanden. 
 • 150 uur casuïstiek: tien casussen van minimaal vier opeenvolgende sessies, 100 uren thuisstudie (literatuur, oefeningen buiten de casuïstiek om).

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de Reiki Practitioner opleiding is geaccrediteerd door LVNG, BATC en VIV. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut (die tevens in het bezit is van een diploma Medische Basiskennis) de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen vanuit het aanvullende verzekeringspakket. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

02 sept 2021 Reiki Practitioner Vol
09 sept 2021 Reiki Practitioner Vol
21 sept 2021 Reiki Practitioner Intensive


Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de opleiding Reiki Practioner

02 sept 2021 Reiki Practitioner Vol
09 sept 2021 Reiki Practitioner Vol
21 sept 2021 Reiki Practitioner Intensive

Ervaringen Reiki Practitioner Opleiding

Contactgegevens


085 - 200 6969

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: