gradient

You have no items in your shopping cart.

header-blog.jpg

Reiki Master Opleiding

Keurmerk Vakopleiding KTNO

 

Doelstelling

Deze opleiding brengt verdieping in alle therapeutische vaardigheden van Reiki 1, Reiki 2 en de Reiki Practitioner Opleiding. Bovendien vindt er coaching plaats op de eigen persoonlijke doelstelling en op de kwaliteiten die horen bij een Reiki Master.

Je bent toe aan deze graad als je merkt dat Reiki geïntegreerd raakt in je manier van leven. Niet alleen door de fysieke oefeningen, maar vooral ook door het toepassen van de Reiki principes. Op het moment dat je elke dag trouw je oefeningen doet en je merkt dat overal in je leven nog de chaos uitbreekt, dat je je niet kunt beheersen, mensen niet kunt vergeven en je nog elke dag zorgen maakt, dan is het raadzaam om net zo lang door te gaan met de graad van Reiki waar je in zit, totdat het stabiel aanvoelt in je leven. Pas dan ben je toe aan een nieuwe fase in het pad van Reiki, niet om de chaos op te heffen, maar om meer licht uit te nodigen in een al stevig fundament.

Wat voor mij de belangrijkste kwaliteiten zijn van een Reiki Master en waar ik in de momenten van coaching op terug zal komen zijn:

Vertrouwen
Zelf vertrouwen hebben in jouw eigen levensproces en daarmee anderen vertrouwen kunnen geven. Te vertrouwen zijn voor anderen, door een stabiele persoonlijkheid te zijn en uit te stralen. Mensen kunnen vertrouwen op de afspraken die met jou gemaakt worden en ervaren continuïteit in jouw karakter.

Overgave en loslaten
Durven over te geven aan dat wat je bewust bent aangegaan, ook in de momenten dat het je uit je comfortzone trekt en het (nog) ongemakkelijk aanvoelt. Herkennen wanneer iets echt niet goed is om te doen of wanneer je puur weerstand ervaart omdat je bang bent om te veranderen.

 
Communicatie en praktische spiritualiteit
Om een praktische spiritualiteit te realiseren in je dagelijks leven, is het belangrijk dat je je eigen denkprocessen goed kunt verwoorden, zowel om je eigen groei te kunnen reflecteren als begeleiding te kunnen bieden bij de groei van anderen. Iets doen of niet doen alleen omdat het zo “voelt” is niet voldoende om tot zelfinzicht te komen. De vraag is iedere keer “waarom het zo voelt”. Het antwoord is minder belangrijk dan het feit dat deze vraag gewoon gesteld mag worden en het steeds natuurlijker wordt om het zelfinzicht op deze manier te verdiepen. De afstemming die je op deze manier bereikt met jezelf is ook de mate van afstemming die je kunt bereiken met je cliënten en cursisten en dus een voorwaarde voor de diepgang in je sessies, ongeacht de onderwerpen die voorbij komen.
Vreugde
Als laatste maar zeker niet onbelangrijkste: jouw vermogen tot vreugde. Dit is een heel belangrijke factor om een goede Reiki master te zijn, omdat zowel de mensen in deze wereld als de positieve energie vanuit de ons omringende wereld zich aangetrokken voelen tot de vibratie van vreugde. Ook hiervan is het dus belangrijk dat het in jouw uitstraling zichtbaar is. De vreugde die ik bedoel is niet zo zeer gekoppeld aan het wel of niet ervaren van succes of plezier op dat moment in je leven; het is veel meer een keuze in een staat van zijn.

 

Reiki Master opleiding Healing Space

Docent

Toña Wong Chung is een allround healer met meer dan twintig jaar ervaring met Reiki, verschillende massagevormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching. Vanuit haar kennis van de Oosterse Geneeswijzen en Reiki heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld in het begeleiden van mensen. Dit draagt zij op een zeer praktische manier over in haar manier van lesgeven.

Omschrijving Reiki Master Opleiding

De opleiding duurt minimaal een jaar.

Ook het behandelen van proefpersonen behoort tot een onderdeel van de Reiki Master opleiding. De nadruk van de evaluaties van deze behandelingen ligt iets anders dan bij de Reiki Practitioner opleiding. Gekeken wordt naar vooral de diepgang in de sessies en of je in staat bent om voor langere tijd (minimaal 6 maanden) mensen mee te kunnen nemen in jouw healings/coachings. Aan de hand van minimaal 2 personen uit je praktijk werken we samen aan de diepgang in die behandelingen.

Om aan jouw persoonlijke doelstellingen te kunnen werken, wordt er maandelijks minimaal 1 intervisie gehouden gedurende alle maanden dat je in opleiding bent. Deze intervisie duurt ongeveer 2 uur en zal zowel elementen van coaching als healing bevatten. Er wordt geen specifiek traject ingezet omtrent de door jou beschreven doelstellingen, maar wel per intervisie ingegaan op de praktische vragen die dat met zich meebrengt in jouw persoonlijk leven.
 
Om je algemene kennis en ervaring als healer zo compleet mogelijk te maken is het de bedoeling dat je alle aangeboden cursussen/opleidingen en incidentele andere evenementen, zoals retraites/trainingen, waarbij het mogelijk is om aanwezig te zijn, vanuit Healing Space ook volgt (voor zover je dat nog niet gedaan hebt).
Om aan jouw skills als Reiki Master te werken:
7 Reiki I weekenden + verslagen daarvan en evaluatie tijdens intervisie
4 Reiki II weekenden + verslagen daarvan en evaluatie tijdens intervisie

 

Energie-uitwisseling

Bij aanvang van de opleiding wordt een bedrag van € 2.000,- betaald. Om de 3 maanden wordt minimaal hetzelfde bedrag betaald en op de dag van de inwijding is het totaal aan € 10.000 voldaan. Gedurende het Mastertraject bekijken we samen of je voelt dat je algeheel sterker wordt (en vooral op de punten die voor jou van belang zijn) en doe ik je ideeën aan de hand als ik denk dat er specifieke dingen zijn (lezen van boeken, maken van opdrachten) die jouw proces bevorderen. De training begint officieel bij het bijwonen van de eerste Reikicursus van de opleiding en eindigt op de dag dat je wordt ingewijd tot Reiki Master en de rituelen krijgt overgedragen om andere mensen in te wijden.

Details cursus

Locatie: Oudeweg 10 in Hoogland (grenzend aan Amersfoort)
Data: De data van deze opleiding worden in overleg gepland
Diploma: Ja

 

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut (die tevens in het bezit is van een diploma Medische Basiskennis) de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen vanuit het aanvullende verzekeringspakket. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen voor behandelingen zie www.batc.nl.

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden
Wil je op de hoogte gehouden worden van deze opleiding of mocht je meer willen weten, voel je dan vrij om contact op te nemen.

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de opleiding Reiki Master

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Contactgegevens


085 - 200 6969

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: