gradient

You have no items in your shopping cart.

header-blog.jpg

Reiki 1

Keurmerk Bij of nascholing KTNO

 

 

Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst. Het is een universele energie die altijd in overvloed aanwezig is en die door handoplegging doorgegeven kan worden. Die energie kun je aan andere mensen doorgeven, maar ook aan jezelf, en deze krachtige energie werkt helend op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Het fijne van Reiki is dat de behandelaar slechts een ‘doorgeefluik’ is en zelf dus geen energie verliest.

Reiki activeert het vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te brengen en de energie gaat vanzelf naar de plek waar het het meest nodig is. Een Reiki behandeling zorgt ervoor dat energie weer door het lichaam gaat stromen en dat allerlei klachten afnemen. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van, maar het helpt veel mensen ook om in hun hoofd tot rust te komen. Het allermooiste van Reiki is dat iedereen die zich ervoor openstelt het kan leren. Meer informatie over Reiki vind je hier.

Tijdens de Reiki 1 cursus die 2 dagen duurt, leer je hoe je jezelf én een ander een Reikibehandeling kan geven. Je leert hoe je dit kan doen zonder dat je je eigen energie verliest en zonder dat je klachten van iemand anders overneemt. De eerste dag van de cursus staat in het teken van de basis van Reiki. Je ervaart welke sensaties je kan voelen, zoals bijvoorbeeld warmte, tintelingen of zelfs bepaalde emoties. Ook leer je de verschillende handopleggingen die je gebruikt bij een Reiki behandeling.

Gedurende de tweede dag is er tijd voor verdieping en leer je een verkorte behandeling: een Reiki ‘EHBO’, waarmee je op een snelle manier de helende kracht van Reiki leert in te zetten. Tijdens beide dagen wordt er veel geoefend, op jezelf en op elkaar en er wordt continu gereflecteerd waarbij je stilstaat bij de verschillende sensaties die je voelt. In deze Reiki 1 cursus worden er vier initiaties door de Reiki Master uitgevoerd waarbij je energie kanalen worden geopend zodat de Reiki optimaal kan stromen.

Doelstelling van Reiki 1

Aan het einde van deze cursus:

  • kun je jezelf een Reikibehandeling geven
  • kun je anderen op 2 manieren een Reikibehandeling geven
  • kun je je energie behouden, ook als je andere mensen behandelt
  • ben je goed beschermd om geen klachten over te nemen van anderen

Over de Reiki docenten

Toña Wong Chung is in 2002 ingewijd tot traditioneel Reiki Master. Ze is een allround healer met meer dan twintig jaar ervaring met Reiki, verschillende massagevormen, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching. Vanuit haar kennis van de Oosterse Geneeswijzen en Reiki heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld in het begeleiden van mensen en dit draagt ze op een zeer praktische manier over in haar manier van lesgeven.
Marcelino Smith is in 2008 ingewijd tot traditioneel Reiki Master en verzorgt samen met Toña de Reiki 1 cursussen bij een groepsgrootte vanaf zes personen. Marcelino heeft naast zijn ervaring in Reiki lessen ook ervaring in krijgskunstlessen en gevaarsbeheersing. De combinatie van krijgskunst en heelkunst in zijn persoonlijkheid zorgt voor een aangename rust in zijn manier van lesgeven.
 

reiki cursus 1 handoplegging

Ervaringen

Jolijn Pelgrum van Vegadutchie.nl volgde de Reiki 1 cursus en zei: “Wat het met mij na dit weekend heeft gedaan is bijna niet in woorden te omschrijven. Ik voel weer levenskracht, nadat ik zo lang moe ben geweest”. Leeshet hele verslag van Vegadutchie over Reiki 1.

We hebben tevens een pagina waar de ervaringen van een aantal cursisten zijn verzameld. Zoals die van Edwin Sier, die het volgende schrijft:
"Heel positief. Overweldigend bijna. Heel blij om zelf te voelen en in de praktijk te ervaren dat het toepassen van Reiki echt een goed uitwerking heeft om mezelf en mijn omgeving. De cursus heb ik als heel prettig ervaren met een mooie mix van achtergrond, theorie, voorbeelden en praktijk! Voor mij zeker een reden om hiermee verder te gaan!".

Bekijk alle reviews over de cursus Reiki 1

Inhoud van de Reiki 1 cursus

Dag 1 – Reiki behandeling geven en zelfbehandeling, initiatie 1 en 2
Dag 2 – Verkorte vorm van Reiki behandeling, geschiedenis en gedachten Reiki, initiatie 3 en 4

De initiaties zijn een onderdeel van de energetische afstemming die nodig is om Reiki te laten stromen. De cursist ondergaat deze initiaties individueel bij de Reiki Master.

Werkwijze

Omdat persoonlijke begeleiding een belangrijk aspect is, wordt de cursus door 2 Reiki Masters gegeven bij een groep vanaf 6 personen. Je oefent intensief met elkaar met handoplegging en focus. Het is belangrijk dat je de avonden van de Reiki cursus een rustig programma hebt zodat je alle informatie goed kan verwerken en je de helende werking optimaal kan benutten.

Kosten

€ 300 per persoon.

Details cursus

Locatie: Heart House: Huizerweg 54,1402 AD Bussum
Dagen: 2 opeenvolgende dagen
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Tijd: 10:00 tot 17:00
Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken.
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja


Uren

Totaal: 16
Waarvan docent contacturen: 14
Energie: 40%
Prikkeloverdracht: 30%
Drainage 10%
Psyche: 20%


ECTS

1.

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de Reiki 1 cursus is geaccrediteerd door LVNG en BATC. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut (die tevens in het bezit is van een dilploma Medische Basiskennis) de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen vanuit het aanvullende verzekeringspakket. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl.

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

20 apr 2021 Reiki 1 Refresh
17 mei 2021 Reiki 1 Vol
07 juni 2021 Reiki 1 Vol
21 juni 2021 Reiki 1 Vol
05 juli 2021 Reiki 1 Vol
12 juli 2021 Reiki 1 Vol
04 okt 2021 Reiki 1 Vol
02 nov 2021 Reiki 1
18 nov 2021 Reiki 1
06 dec 2021 Reiki 1

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Reiki 1

20 apr 2021 Reiki 1 Refresh
17 mei 2021 Reiki 1 Vol
07 juni 2021 Reiki 1 Vol
21 juni 2021 Reiki 1 Vol
05 juli 2021 Reiki 1 Vol
12 juli 2021 Reiki 1 Vol
04 okt 2021 Reiki 1 Vol
02 nov 2021 Reiki 1
18 nov 2021 Reiki 1
06 dec 2021 Reiki 1

Ervaringen Reiki 1

Contactgegevens


085 - 200 6969

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: