gradient

Winkelwagen is leeg

header-blog.jpg

Module Oosterse Elementenleer

Deze driedaagse module is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar kennis wil vergroten van de Oosterse Elementen. Dit is interessant voor therapeuten uit diverse vakgebieden, yin yoga teachers en studenten op het gebied van Chinese geneeskunde. Ook voor leken, ongeacht hun vooropleiding is het zeer nuttige kennis. Deze cursus geeft namelijk inzicht in jezelf, je omgeving, ziekte en gezondheid en ook vaardigheden om dit therapeutisch in te zetten.

Daar waar de dokter zegt; we weten niet wat er aan de hand is, biedt de Chinese Geneeskunde houvast om in een vroeg stadium, maar ook bij chronische klachten bij te sturen om het algehele welbevinden te bevorderen. 

Welke rol spelen de elementen van de Chinese Geneeskunde in jouw leven en persoonlijkheid? In de cursus gaan we in op jouw eigen typologie. Welke elementen overheersen in jou? Waarom heb je bepaalde klachten of vertoon je bepaalde gedragingen? Waarom kom je steeds dezelfde uitdaging tegen? Waar liggen je ontwikkelpunten? Hoe kun je gezondheid bevorderen en zorgen voor meer balans op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel gebied? Ook leer je hoe de elementen zijn gekoppeld aan specifieke organen en emoties evenals de basisprincipes van pols- en tongdiagnostiek.

Deze kennis levert direct manieren op om te coachen en geeft extra handvatten in het dagelijks leven en in je praktijk. Deze cursus is op zichzelf staand te volgen, maar vormt tevens de vooropleiding voor de cursus Praktische Chinese Geneeskunde. In deze cursus gaan we verder in op de materie en leer je een acupressuurbehandeling te geven op basis van anamnese en bijbehorende diagnostiek. Dit helpt ook om duidelijke uitleg te geven aan je client over waar je op werkt tijdens je behandeling en waarom. Dit is uitermate belangrijk voor professionele praktijkvoering en vormt voor alle therapeutische disciplines een mooie aanvulling.

Doelstelling

Na deze cursus heb je een doorleefd begrip van de theorie van de 5 Elementen en kan je dit inzetten voor je eigen leven en bij de behandeling van cliënten.

Inhoud

  • Uitleg van de 5 Elementen
  • Oefeningen rondom de Elementen
  • Het herkennen van symptomen gekoppeld aan de verschillende Elementen
  • De organe en hun Chinese functies 
  • Uitleg verschillende emoties en persoonlijkheidstypes die horen bij de Elementen
  • Analyse van je eigen type
  • De individuele typologieën
  • Tong diagnostiek
  • De basis van de klassieke pols diagnose

Werkwijze

De cursus is praktisch en interactief. Deze module kan op zichzelf staand gevolgd worden, of als vooropleiding voor de cursus Praktische Chinese Geneeskunde waarin je verder op de materie in gaat en leert hoe je kunt behandelen met de 5 Elementen punten op de meridianen. 

Kosten

€ 395,- per persoon, exclusief de cursusmap Oosterse Elementenleer (€ 30,85 zie winkel).

Cursusmateriaal

Het lesmateriaal is het boek 'Vuurman en Watervrouw' van Dr Sylvana Schwitzer (€ 22,75). Deze is te bestellen bij bol.com

Details cursus

Locatie: P.C. Staalweg 50, 3721 TJ Bilthoven
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Tijd: 10:00 tot 16:00
Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken.
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja
Uren

Totaal: 31
Waarvan docent contacturen: 21
Energie: 25%
Prikkeloverdracht: 25%
Drainage: 25%
Psyche: 25%

 

ECTS
1.

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de module Oosterse Elementenleer is geaccrediteerd door LVNG, BATC, NVST en VBAG. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

02 apr 2020 Oosterse elementenleer
03 sept 2020 Oosterse elementenleer

 

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Oosterse Elementenleer

02 apr 2020 Oosterse elementenleer
03 sept 2020 Oosterse elementenleer

Ervaringen Oosterse Elementenleer

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: