gradient

Winkelwagen is leeg

header-blog.jpg

Module Oosterse Elementenleer

Welke rol spelen de elementen van de Chinese Geneeskunde in jouw leven en persoonlijkheid? Hoe kan dit ook een leidraad zijn in het omgaan met bepaalde klachten? En wat zijn de basis principes van de Chinese pols- en tong diagnostiek? Deze kennis en vaardigheden behoren tot de oudste geneeswijzen en zorgen er al eeuwenlang voor dat we onszelf gezond en in balans kunnen houden.

De interactieve cursus Oosterse Elementen Leer geeft een interessante kijk op gezondheid, ziekte en geluk. Zowel voor jezelf, als voor professionals is de kennis van de Oosterse Elementen Leer een prachtig coaching tool. Je krijgt meer inzicht in jezelf en hebt mogelijkheden om cliënten verder te helpen met verschillende vraagstukken, zoals: waar sta je en waar loop je vast? Waarom heb je bepaalde klachten of vertoon je bepaalde gedragingen? Waarom kom je steeds dezelfde uitdaging tegen? Waar liggen de ontwikkelpunten? Hoe kun je gezondheid bevorderen en zorgen voor meer balans op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel gebied?

Tijdens de cursus ga je dieper in op de 5 elementen en hun bijbehorende fase: hout (lente, geboorte), vuur (zomer, jong volwassene), aarde (nazomer, volwassen), metaal (herfst, ouderdom) en water (winter, laatste levensfase). Je leert hoe de verschillende elementen zijn gekoppeld aan specifieke organen en emoties waardoor je een beter beeld krijgt van een bepaalde disbalans en sneller tot een ingang kan komen bij de behandeling van je cliënten.

Deze kennis levert direct manieren op om te coachen en vormt de basis om met energiewerk te kunnen behandelen. In de vervolg cursus Praktische Chinese Geneeskunde wordt hier verder op in gegaan en leer je onder andere via de verschillende acupunctuurpunten de behandeling verder uit te diepen. Bovendien helpt het je duidelijke uitleg te geven aan de client over waar je op werkt tijdens je behandeling en waarom. Dit is uitermate belangrijk voor professionele praktijkvoering.

Doelstelling

Na deze cursus heb je een doorleefd begrip van de theorie van de 5 elementen van de Chinese Geneeskunde en kan je dit inzetten voor je eigen leven en bij de behandeling van cliënten.

Inhoud

  • Uitleg van de 5 elementen
  • Oefeningen rondom de elementen
  • Het herkennen van symptomen gekoppeld aan de verschillende elementen
  • Uitleg verschillende persoonlijkheidstypes die horen bij de elementen
  • Analyse van je eigen type
  • De individuele typologieën
  • De basis van de tong diagnostiek
  • De basis van de klassieke pols diagnose

Werkwijze

De cursus is interactief en we werken met kleine groepen. Je gaat concreet aan de slag met casuïstiek, die inzichtelijk maken hoe je de kennis van de elementen praktische kan toepassen.

Deze cursus kan op zichzelf staand gevolgd worden, of als opstap voor de vervolg cursus Praktische Chinese Geneeskunde waarin je verder op de materie in gaat en leert hoe je kunt behandelen met de 5 elementen punten op de meridianen. 

Kosten

€ 395,- per persoon, exclusief de cursusmap Oosterse Elementen Leer (€ 30.- zie winkel).

Cursusmateriaal

Het lesmateriaal is het boek 'Vuurman en Watervrouw' van Dr Sylvana Schwitzer (€ 17,50). Deze is te bestellen bij bol.com

Details cursus

Locatie: Pampuslaan 141, 1382JN Weesp
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Tijd: 10:00 tot 16:00
Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken.
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: JaDocent contacturen

Totaal: 21 docent contacturen
Energie: 9
Drainage: 9
Psyche: 3

Thuisstudie
12 uur.

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de module Oosterse Elementenleer is geaccrediteerd door LVNG, BATC, NVST en VBAG. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

07 mrt 2019 Oosterse elementenleer

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Oosterse Elementenleer

07 mrt 2019 Oosterse elementenleer

Ervaringen Oosterse Elementenleer

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Healing Space nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe opleidingen, workshops, trainingen en retreats.
Please wait