gradient

Winkelwagen is leeg

header-blog.jpg

Module Oosterse Elementenleer

De module Oosterse Elementenleer geeft je een interessante kijk op de definities rondom gezondheid, ziekte en geluk.

De Wu Xing (5 elementenleer) is een belangrijk onderdeel van de eeuwenoude Chinese Geneeskunde. Wu betekent 5 en Xing kan worden vertaald met ‘bewegen’. De 5 elementen beschrijven de 5 fasen die kunnen worden toegepast om alle fenomenen en processen in het universum en in jouzelf te classificeren en inzichtelijk te maken. In de praktijk is kennis van de Wu Xing een prachtig coachingstool. Waar sta je? Waar loop je vast? Waarom heb je bepaalde klachten, bepaalde gedragingen? Waarom kom je steeds dezelfde uitdaging tegen? Waar liggen je ontwikkelpunten. Hoe kun je je gezondheid bevorderen en meer in balans door het leven gaan zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel gebied. De 5 elementen en een korte duiding van hun fase zijn: hout (Lente, geboorte/ jeugd), vuur(zomer, jong volwassene), aarde (nazomer, volwassen), metaal(herfst, ouderdom) en water winter, (laatste levensfase/sterven).

Deze kennis levert direct manieren op om te coachen en ook de basis om ook met energiewerk te kunnen behandelen door middel van onder andere acupunctuurpunten. Dit komt aan de orde in de vervolgcursus Praktische Chinese Geneeswijzen.

Doelstelling

De cursist heeft aan het einde van deze module Oosterse Elementenleer, een doorleefd begrip van de theorie van Wu Xing, de 5 elementen van de Chinese Geneeskunde en weet dit te koppelen aan zijn eigen leven en persoonlijkheid.

Inhoud

Dag 1     - Introductie en kennismaken 
- Introductie vijf elementen
- Uitleg en oefeningen met hout en vuur element
- Casus: Herken de symptomen gekoppeld aan de elementen die je vandaag geleerd hebt
Dag 2 - Uitleg persoonlijkheidstypes die horen bij de elementen
- Analyse van eigen type, uitleg en oefening met aarde en metaal 
- Casus
Dag 3 - Uitleg en oefeningen met water
- Casus: Alle elementen benoemen
- Vijf Elementenspel (uitleg over de individuele typologie a.d.v. de geboortejaren)
- Diploma uitreiking

Werkwijze

De dagen zijn dynamisch en interactief; je krijgt voorbeelden uit het leven gegrepen, die inzichtelijk maken wat je als huiswerk bestudeerd hebt in je boek. Verder behandelen we elke dag een casus, waardoor je zelfstandig leert te denken en duiden vanuit de Wu Xing.

Kosten

€ 325,- per persoon, exclusief lesmateriaal.
Per 2019 gaan de kosten van de Oosterse Elementenleer omhoog naar €395,-

Cursusmateriaal

Het lesmateriaal is het boek 'Vuurman en Watervrouw' van Dr Sylvana Schwitzer (€ 17,50). Deze is te bestellen bij bol.com

Details cursus

Locatie: Oudeweg 10 in Hoogland (grenzend aan Amersfoort)
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Tijd: 10:00 tot 16:00
Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken.
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: JaDocent contacturen

Totaal: 21 docent contacturen
Energie: 9
Drainage: 9
Psyche: 3

Thuisstudie
12 uur.

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de module Oosterse Elementenleer is geaccrediteerd door LVNG, BATC, NVST en VBAG. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

20 sept 2018 Oosterse Elementenleer

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Oosterse Elementenleer

20 sept 2018 Oosterse Elementenleer

Ervaringen Oosterse Elementenleer

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Healing Space nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe opleidingen, workshops, trainingen en retreats.
Please wait
cronjob