gradient

You have no items in your shopping cart.

header-blog.jpg

Cursus Oosterse Elementenleer

Deze driedaagse cursus is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar kennis wil vergroten van de Oosterse Elementen. Dit is interessant voor therapeuten uit diverse vakgebieden, yin yoga teachers en studenten op het gebied van Chinese geneeskunde. Ook voor leken, ongeacht hun vooropleiding is het zeer nuttige kennis. Deze cursus geeft namelijk inzicht in jezelf, je omgeving, ziekte en gezondheid en ook vaardigheden om dit therapeutisch in te zetten.

Daar waar de dokter zegt; we weten niet wat er aan de hand is, biedt de Chinese Geneeskunde houvast om in een vroeg stadium, maar ook bij chronische klachten bij te sturen om het algehele welbevinden te bevorderen. 

Welke rol spelen de elementen van de Chinese Geneeskunde in jouw leven en persoonlijkheid? In de cursus gaan we in op jouw eigen typologie. Welke elementen overheersen in jou? Waarom heb je bepaalde klachten of vertoon je bepaalde gedragingen? Waarom kom je steeds dezelfde uitdaging tegen? Waar liggen je ontwikkelpunten? Hoe kun je gezondheid bevorderen en zorgen voor meer balans op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel gebied? Ook leer je hoe de elementen zijn gekoppeld aan specifieke organen en emoties evenals de basisprincipes van pols- en tongdiagnostiek.

Deze kennis levert direct manieren op om te coachen en geeft extra handvatten in het dagelijks leven en in je praktijk. Deze cursus is op zichzelf staand te volgen, maar vormt tevens de vooropleiding voor de cursus Praktische Chinese Geneeskunde. In deze cursus gaan we verder in op de materie en leer je een acupressuurbehandeling te geven op basis van anamnese en bijbehorende diagnostiek. Dit helpt ook om duidelijke uitleg te geven aan je client over waar je op werkt tijdens je behandeling en waarom. Dit is uitermate belangrijk voor professionele praktijkvoering en vormt voor alle therapeutische disciplines een mooie aanvulling.

Over de docent

Oosterse Elementenleer en Praktische Chinese Geneeskunde worden gegeven door acupuncturist Gita Schuit.


Gita studeerde aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum Chinese geneeskunde, voeding en natuurgeneeskunde, waarna ze zich in binnen en buitenland verder specialiseerde onder andere op het gebied van Si Yuan Balance Method acupuncture, coaching en Klassieke Chinese Geneeskunde. Ze runt al meer dan 10 jaar een succesvolle praktijk waarin haar wens om mensen te begeleiden op weg naar een betere gezondheid en een betere kwaliteit van leven is uitgekomen. Het mogen delen en uitdragen van de kennis, die ze in de loop der jaren heeft verworven, maakt haar wens compleet.

Doelstelling

Na deze cursus heb je een doorleefd begrip van de theorie van de 5 Elementen en kan je dit inzetten voor je eigen leven en bij de behandeling van cliënten.

Inhoud

  • Uitleg van de 5 Elementen
  • Oefeningen rondom de Elementen
  • Het herkennen van symptomen gekoppeld aan de verschillende Elementen
  • De organen en hun Chinese functies 
  • Uitleg verschillende emoties en persoonlijkheidstypes die horen bij de Elementen
  • Analyse van je eigen type
  • De individuele typologieën
  • Tong diagnostiek
  • De basis van de klassieke pols diagnose

Werkwijze

De cursus is praktisch en interactief. Deze cursus kan op zichzelf staand gevolgd worden, of als vooropleiding voor de cursus Praktische Chinese Geneeskunde waarin je verder op de materie in gaat en leert hoe je kunt behandelen met de 5 Elementen punten op de meridianen. 

Kosten

€ 479 inclusief de cursusmap Oosterse Elementenleer. Deze ontvang je tijdens de eerste les.

Cursusmateriaal

Het lesmateriaal is het boek 'Vuurman en Watervrouw' van Dr Sylvana Schwitzer (€ 22,75). Deze is te bestellen bij bol.com

Details cursus

Locatie: Heart House: Huizerweg 54,1402 AD Bussum
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Tijd: 10:00 tot 16:00
Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken.
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja
Uren

Totaal: 31
Waarvan docent contacturen: 21
Energie: 25%
Prikkeloverdracht: 25%
Drainage: 25%
Psyche: 25%

 

ECTS
1.

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de cursus Oosterse Elementenleer is geaccrediteerd door LVNG, BATC, NVST en VBAG. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut (die tevens in het bezit is van een diploma Medische Basiskennis) de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen vanuit het aanvullende verzekeringspakket. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

13 mei 2021 Oosterse elementenleer Vol
09 sept 2021 Oosterse elementenleer

 

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Oosterse Elementenleer

13 mei 2021 Oosterse elementenleer Vol
09 sept 2021 Oosterse elementenleer

Ervaringen Oosterse Elementenleer

Contactgegevens


085 - 200 6969

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: