fbpx

gradient

You have no items in your shopping cart.

Voeding foto categorie groot header goed

Mond en Gezondheid

Onze mond is het begin van ons spijsverteringskanaal, en meteen ook het enige onderdeel hiervan waar we bewust invloed op hebben. Bij de mond denken we vooral aan het gebit, maar de mond is meer dan dat: naast de harde tanden en kiezen en het kaakbeen zit er in onze mond veel zacht weefsel en natuurlijk een zeer soepele spier; de tong.

Het samenspel tussen slijmvliezen, speekselklieren, mondflora, tong en gebit blijkt enorm belangrijk te zijn voor onze gezondheid.

Over de docent

De cursus wordt gegeven door Anna Kruyswijk - van der Heijden, inmiddels een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het gelijknamige boek 'eenvoudig gezond', dat als leidraad dient voor de cursus. Anna is een veelgevraagde spreekster op het gebied van voeding, zowel als regulier (huis)arts als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een zeer overzichtelijke manier over te brengen op zowel leken als specialisten en zet zich als zodanig in om gezonde voeding ook te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

Doelstelling

De cursist leert de relatie tussen de conditie van de mond en de algehele conditie van het lichaam in een breed, holistisch perspectief te zien. Er worden verschillende manieren aangereikt om gezondheidsproblemen voortvloeiende uit (elementen van) de mond te voorkomen c.q. te verzorgen.

 

 

 

Inhoud

  • De connectie tussen gebitselementen en organen.

  • De connectie tussen het dragen van een beugel en bepaalde klachten.

  • De samenhang van het Temporo Mandibulaire Gewricht en enerzijds de schedelbeenderen en anderzijds het heupgewricht.

  • De invloed van voeding op de pH in de mond en op de mondflora.

  • De invloed van laaggradige ontstekingen in de mond op de algemene gezondheid.

  • De invloed van fluor en amalgaam op het gebit en de gezondheid.

  • Veel voorkomende klachten als tandenknarsen en aften.

  • Een eenvoudige osteopatische techniek om een (eventueel gebitsgerelateerde) hernia diafragmatica te corrigeren, waardoor de vertering wordt verbeterd.

  • Hoe je met voeding een groot aantal problemen kunt voorkomen c.q. verzorgen.

  • Relevante casuïstiek.

Werkwijze

Tijdens deze lesdag worden recente wetenschappelijke inzichten over bovengenoemde onderwerpen toegelicht en worden relevante websites aangereikt voor verdere oriëntatie.

Kosten

€ 175,- per persoon.

Cursus Voeding Mond en Gezondheid

Details cursus

Locatie: Oudeweg 10 in Hoogland (grenzend aan Amersfoort)
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja

Uren

Totaal: 24
Waarvan docent contacturen: 6
Energie: 10%
Prikkeloverdracht: 10%
Drainage: 10%
Voeding: 60%
Psyche: 10%

 

ECTS
1


Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de module Mond en Gezondheid is geaccrediteerd door LVNG, NVST, VBAG en BATC. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Mond en Gezondheid

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Please wait
cronjob