gradient

You have no items in your shopping cart.

Voeding foto categorie groot header goed

Holistisch Voedingscoach

Wil je graag leren hoe je een holistisch voedingsadvies op maat kan geven? En zou je graag als Holistisch Voedingscoach aan de slag willen, waardoor je mensen via voeding kan helpen met het in balans brengen en houden van hun gezondheid? Dan is de opleiding tot Holistisch Voedingscoach geschikt voor jou.
 
In de verschillende voedingscursussen en -opleidingen van Healing Space staat de combinatie van Ayurveda, Chinese geneeskunde en Westerse natuurgeneeskunde centraal. Tijdens de cursus Eenvoudig Gezond, de basis en tegelijkertijd deel 1 van de opleiding tot Holistisch Voedingscoach, leer je welke ideale individuele voeding het meest geschikt is voor je eigen gezondheid en balans. Hiermee bouw je kennis en ervaring op over de invloed van voeding op je eigen gezondheid.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding tot Holistisch Voedingscoach, deel 2 als vervolg op de cursus Eenvoudig Gezond, ga je een stap verder. Je leert duidelijker systeemgericht en holistisch kijken en denken, vanuit de visie van eenheid binnen onszelf en verbondenheid met onze omgeving. En je leert de benodigde systematiek aan om je client stapsgewijs te begeleiden naar een betere gezondheid. Hiervoor oefen je o.a. het lezen van wetenschappelijke informatie die onderbouwing kan geven voor wat je in de praktijk gaat doen.

Daarnaast leer je hoe je een grondige voedingsanamnese afneemt en hoe je van daaruit een verantwoord, duidelijk en persoonlijk voedingsadvies aan anderen kunt geven. Je leert hoe je mensen helpt bij het onderhouden van hun gezondheid, bij het ondersteunen tijdens veranderingsprocessen zoals het stoppen met roken, en welke voedingsadviezen je kunt inzetten bij specifieke aandoeningen. Ook verdiep je tijdens deze opleiding je kennis over enkele onderwerpen die je in de basiscursus Eenvoudig Gezond hebt geleerd: verteren, het zuur-base evenwicht, de macro- en micro elementen van voeding, en energetisch testen. Daarnaast besteden we een hele dag aan hormonen en enkele belangrijke problemen op dit gebied zoals stress, diabetes, schildklierproblemen en problemen van de vrouwelijke cyclus. Ook voor detoxificatie en hoe je een detoxkuur inricht wordt een lesdag gebruikt.

Aangezien Healing Space een instituut voor beroepsopleidingen is (deze opleiding is geaccrediteerd door KTNO, NVST, LVNG, BATC en VBAG) krijg je na deze opleiding een certificaat en kun je meteen als zelfstandig Holistisch Voedingscoach aan de slag.

Over de docent

Deze opleiding wordt gegeven door Anna Kruyswijk - van der Heijden, inmiddels een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het boek 'Eenvoudig Gezond', dat als leidraad dient voor de opleiding. Anna is een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. (niet meer praktiserend) als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een duidelijke manier over te brengen op zowel leken als specialisten en ze zet zich in om gezonde voeding te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

Doelstelling

Aan het einde van deze opleiding kun je voeding in een breed perspectief zien. Je kan een grondige voedingsanamnese afnemen en van daaruit een holistisch onderbouwd, persoonlijk voedingsadvies geven, om de gezondheid van mensen te verzorgen en ter voorkoming van of ter ondersteuning bij ziekte.
 

Onderdelen van de opleiding

  • Toepassing van voedingsadviezen bij specifieke aandoeningen.
  • Het afnemen van een grondige voedingsanamnese.
  • Technieken om zelf voeding uit te testen.
  • De dynamiek van verteren.
  • Zuur-base evenwicht.
  • Gemaksvoedsel en voedselbereiding.
  • De macro- en micro nutriënten van voeding, voedingsdeficiënties en supplementen.
  • Het hormonale evenwicht en gezondheid.
  • Detoxificatie en het verantwoord inrichten van een detox kuur.

Opleiding Voedingsconsulent

Werkwijze

De theorie van de lessen bekijk je vóór de lessen thuis via een webinar. In de lessen gaan we op een interactieve manier verder in op (een deel van) de stof die je in het webinar hebt bekeken. In de lessen wordt actuele en verdiepende informatie via een cursusmap behandeld en wordt er in de lessen met elkaar geoefend. Na elke lesdag, dus in totaal vier keer, wordt er een multiple choise toets afgenomen en gedurende de opleiding werk je aan een casus om de kennis direct toe te leren passen. De toetsen en de casus worden beoordeeld en het gemiddelde van alle cijfers vormt het eindcijfer. Daarnaast krijg je tijdens de opleiding een literatuur opdracht al oefening en je blijft tijdens de opleiding alle kennis ook op jezelf toepassen.
BELANGRIJK:  Je hebt tot een week na de cursus toegang tot de webinars. Wil je na de cursus nog eens één of meerdere lessen bekijken dan kun je deze losse lessen aanschaffen.
 

Kosten van de opleiding tot Holistisch Voedingscoach

De kosten van de opleiding Holistisch Voedingscoach bedragen € 975,- per persoon, exclusief het boek Keto Detox en het boek Eenvoudig Gezond, (beide geschreven door Anna Kruyswijk) en de cursusmap Holistisch VoedingscoachLET OP:  de cursusmap ontvang je tijdens de eerste les, het boek wordt thuisgestuurd per post.

Details cursus

Locatie: Heart House: Huizerweg 54,1402 AD Bussum
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Tijd: 11:00 tot 17:00.
Lunch: Zelf meenemen.
Certificaat: Ja.

Overige details

Na elke lesdag, dus in totaal vier keer, wordt er een multiple choise toets afgenomen en gedurende de opleiding werk je aan een casus om de kennis direct toe te leren passen. De toetsen en de casus worden beoordeeld en het gemiddelde van alle cijfers vormt het eindcijfer.

Esoterra healing space holistisch voedingscoach

 

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de opleiding tot Holistisch Voedingscoach is geaccrediteerd door BATC, NVST, LVNG en VBAG. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut (die tevens in het bezit is van een diploma Medische Basiskennis) de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen vanuit het aanvullende verzekeringspakket. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl.

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

Uren

Totaal: 205
Waarvan docent contacturen: 24
Energie: 10%
Prikkeloverdracht: 10%
Drainage: 10%
Voeding: 60%
Psyche: 10%


ECTS

7.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

30 apr 2021 Opleiding Holistisch Voedingscoach Vol
09 sept 2021 Opleiding Holistisch Voedingscoach Vol
 

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de Opleiding Holistisch Voedingscoach

30 apr 2021 Opleiding Holistisch Voedingscoach Vol
09 sept 2021 Opleiding Holistisch Voedingscoach Vol

Ervaringen Holistisch Voedingscoach

Contactgegevens


085 - 200 6969

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: