fbpx

gradient

You have no items in your shopping cart.

Voeding foto categorie groot header goed

Holistisch Voedingscoach

Wil je graag leren hoe je een holistisch voedingsadvies op maat kan geven? En zou je graag als Holistisch Voedingscoach aan de slag willen, waardoor je mensen via voeding kan helpen met het in balans brengen en houden van hun gezondheid? Dan is de opleiding tot Holistisch Voedingscoach geschikt voor jou.
 
In de verschillende voedingscursussen en -opleidingen van Healing Space staat de combinatie van Ayurveda, Chinese geneeskunde en Westerse natuurgeneeskunde centraal. Tijdens de cursus Eenvoudig Gezond, de basis en tegelijkertijd deel 1 van de opleiding tot Holistisch Voedingscoach, leer je welke ideale individuele voeding het meest geschikt is voor je eigen gezondheid en balans. Hiermee bouw je kennis en ervaring op over de invloed van voeding op je eigen gezondheid.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding tot Holistisch Voedingscoach, deel 2 als vervolg op de cursus Eenvoudig Gezond, ga je een stap verder. Je leert hoe je een grondige voedingsanamnese afneemt en van daaruit een onderbouwd, duidelijk en persoonlijk voedingsadvies aan anderen kan geven. Je leert hoe je mensen helpt bij het verzorgen van hun gezondheid, bij het voorkomen van- of ondersteunen tijdens ziekte en je leert welke voedingsadviezen je kan inzetten bij specifieke aandoeningen. Ook verdiep je je tijdens deze opleiding in onderwerpen die je in de basiscursus Eenvoudig Gezond hebt geleerd. Het zuur-base evenwicht, de macro- en micro elementen van voeding, het hormonale systeem, detoxificatie en voedselcombinaties komen aan de orde. Maar ook holistische aspecten met betrekking tot voeding komen in deze opleiding terug, zoals de invloed van emoties op het verteringssysteem en de rol van de vijf elementen bij voeding.

Aangezien Healing Space een instituut voor beroepsopleidingen is (deze opleiding is geaccrediteerd door KTNO, NVST, LVNG, BATC en VBAG) krijg je na deze opleiding een certificaat en kun je meteen als zelfstandig Holistisch Voedingscoach aan de slag.

Over de docent

Deze opleiding wordt gegeven door Anna Kruyswijk - van der Heijden, inmiddels een bekendheid in de wereld van gezonde voeding en auteur van het boek 'Eenvoudig Gezond', dat als leidraad dient voor de opleiding. Anna is een veelgevraagd spreekster op het gebied van voeding, zowel als arts n.p. (niet meer praktiserend) als expert op het gebied van complementaire zorg. Zij slaagt er in haar kennis op een duidelijke manier over te brengen op zowel leken als specialisten en ze zet zich in om gezonde voeding te integreren als belangrijke 'missing link' in de reguliere gezondheidszorg.

Doelstelling

Aan het einde van deze opleiding kun je voeding in een breed perspectief zien. Je kan een grondige voedingsanamnese afnemen en van daaruit een holistisch onderbouwd, persoonlijk voedingsadvies geven, om de gezondheid van mensen te verzorgen en ter voorkoming van of ter ondersteuning bij ziekte.
 

Onderdelen van de opleiding

 • Toepassing van voedingsadviezen bij specifieke aandoeningen.
 • Technieken om zelf voeding uit te testen.
 • Zuur-base evenwicht en voedselcombinaties.
 • Bloedgroep- en Ayurvedische constituties.
 • Gemaksvoedsel, voedingsdeficiënties en supplementen.
 • De macro- en micro elementen van voeding.
 • De invloed van emoties op het verteringssysteem.
 • Technieken om emotioneel welbevinden te balanceren.
 • Het hormonale evenwicht en gezondheid.
 • De betekenis van water, zon, lucht, ruimte en aarde voor onze gezondheid.
 • Detoxdag; reinigen en vasten.

Opleiding Voedingsconsulent

Werkwijze

Elke les wordt actuele en verdiepende informatie via een cursusmap behandeld en wordt er in de lessen met elkaar geoefend. Tijdens de opleiding zal ook gebruik worden gemaakt van thuisopdrachten, die in de lessen worden toegelicht en besproken.

Kosten van de opleiding tot Holistisch Voedingscoach

€ 925,- per persoon, exclusief de cursusmap Holistisch Voedingscoach (€ 30.-).

Details cursus

Locatie: P.C. Staalweg 50. 3721 TJ Bilthoven
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Tijd: 11:00 tot 17:00.
Lunch: Zelf meenemen.
Certificaat: Ja.

Overige details

Aan het einde van elke lesdag wordt een toets afgenomen, die ook kan bestaan uit een casus om de kennis direct toe te passen. Het gemiddelde van alle toetsen vormt het eindcijfer.

weesp website

 

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de opleiding tot Holistisch Voedingscoach is geaccrediteerd door BATC, NVST, LVNG en VBAG. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl.

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

Uren

Totaal: 205
Waarvan docent contacturen: 24
Energie: 10%
Prikkeloverdracht: 10%
Drainage: 10%
Voeding: 60%
Psyche: 10%


ECTS

7.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

17 apr 2020 Opleiding Holistisch Voedingscoach
08 sept 2020 Opleiding Holistisch Voedingscoach
 

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de Opleiding Holistisch Voedingscoach

17 apr 2020 Opleiding Holistisch Voedingscoach
08 sept 2020 Opleiding Holistisch Voedingscoach

Ervaringen Holistisch Voedingscoach

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Please wait
cronjob