Headermassage20172.jpg

Energetische Massage - Voor Stellen

Wil je de energie tussen jou en je geliefde nog beter laten stromen? Een dosis kennis en ervaring wat betreft de betekenis van de verschillende onderdelen van je lichaam en het oefenen van diep energetisch contact maken, kan precies het aangename verschil maken om je dieper met elkaar te kunnen verbinden.

Je zou het lichaam kunnen beschouwen als een verhalenboek. In het lichaam worden gedachten manifest en geven emoties een stem aan het verhaal van je leven. Als je op een aandachtige manier wordt aangeraakt, leer je verschillende aspecten van jezelf beter kennen. Maar er zijn nog meer voordelen. In landen zoals China, India en Tibet, waar de gezondheidszorg gebaseerd is op eeuwenoude kennis en ervaring, wordt aanraken als een belangrijk geneesmiddel beschouwd. Massages maken daar deel uit van het behandelplan. Het idee is namelijk dat ziekten en aandoeningen veroorzaakt worden door vitale energie die zich niet op de juiste manier kan uitdrukken. Door een afgestemde massage gaat alles in het lichaam beter stromen, ook emoties en gedachten, waardoor het genezingsproces bespoedigd wordt. Hier in het Westen worden langzaam maar zeker ontdekkingen gedaan op dit vlak. Recentelijk wetenschappelijk onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat bij het aanraken het hormoon oxytocine vrij komt. Dit hormoon is een tegenhanger van het stresshormoon adrenaline en bevordert rust en verbondenheid. Tot slot: masseren is uitwisselen. Een prettige massage is niet alleen helend voor de ontvanger, maar ook voor de gever.

Doelstelling

De cursist kan aan het einde van deze module het fenomeen ‘massage’ vanuit een breder, holistisch perspectief bezien en een volledige lichaamsmassage geven.

energetische massage voor stellen handen en groene handdoek 

Inhoud

  • Lichaam als fysiek voertuig.
  • Lichaam als bron van energie.
  • De 3 Warmers of Lichaamsruimten: functies en kwaliteiten van onder-, midden-, en bovenlijf.
  • De expressie van de 5 elementen in het lichaam: ritme en kwaliteit.
  • Ontdekken hoe je contact maakt met de ander.
  • Afstemming tussen je handen en de verschillende fysieke structuren.
  • Verschillende massagetechnieken: palmeren, drukken, strijken, wrijven, strekken.
  • Dynamische en verstilde aanraking.
Dag 1 – de Onderste Warmer
We gaan aan de slag met het onderlichaam of de Onderste Warmer. Het bekken, de heupen, het gebied tussen navel en schaambeen, het heiligbeen en destuit, boven-en onderbenen, voeten. De Onderste Warmer is het gebied waarin onze vitale energie besloten ligt en het bevatonze darmen, de nieren en de blaas. Steekwoorden: warm, ondersteunend, opbouwend, aansporend, stuwend en basis (van onze lichamelijkheid).
Dag 2 – de Middelste Warmer
Op deze dag is het gebied tussen de navel en het middenrif aan de orde. Deze Warmer bevat de assimilerende en transformerende werking van de spijsvertering. Het is tevens een ademenergetisch centrum waar de horizontale adem zetelt. Daarom gaan we specifiek met de buik aan de slag en geven ook aandacht aan de onderrug, het middenrif, de flanken, de maag, milt en galblaas. Steekwoorden: centrum en periferie, vertrouwen.
Dag 3 – de Bovenste Warmer
Het bovenlijf of de Bovenste Warmer komt aan bod. Dit gebied beslaat de ruimte tussen middenrif en kruin en heeft te maken met ademhalingen circulatie. Het bevat de longen en het hart. We gaan ons richten op het borstgebied, de armen en schouders, de bovenrug, de nek en het hoofd. Steekwoorden: inspiratie, passie, ontvangen, verspreiden, ontplooien.

Werkwijze

Deze cursus heeft dezelfde opbouw als de "gewone" energetische massagecursus. Het verschil is, dat bij de gewone cursus er standaard met de verschillende oefeningen geoefend wordt op meerdere personen. Bij deze cursus, blijf je, als je dat wilt, de hele tijd met je eigen partner bezig, waardoor je de afstemming op elkaar maximaal bevordert.

Kosten

€ 450,- per persoon.

Details cursus

Locatie: Studio da Vasco
, Vasco da Gamastraat 10
, 1057 VK Amsterdam
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken.
Lunch: Zelf meenemen
Certificaat: Ja


energetische massage voor stellen met kaars


Docent contacturen

Totaal: 21 docent contacturen
Energie: 6
Prikkel: 6
Drainage: 6
Psyche: 3

Thuisstudie
Drie lesdagen naar eigen inzicht. N.B. De lesdagen zijn geschikt voor personen met en zonder ervaring in lichaamswerk. Omdat op de verschillende lesdagen van deze module een ander deel van het lichaam wordt bestudeerd en behandeld, is het belangrijk om geen van de lessen te missen. Aan het einde van de module ontvang je een certificaat van deelname.

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs). Dit betekent dat alle uren als zodanig meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te krijgen bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). Dit geeft voor de cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut op dit moment de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen voor behandelingen zie www.batc.nl.

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Energetische Massage Voor Stellen

Op dit moment is er nog geen datum bekend.
Houd me op de hoogte.

Ervaringen Energetische Massage

Vond ‘t waanzinnig fijn, voelde warm, veilig & diepgaand, echt een verrijking voor mezelf en om mee te kunnen werken :). Dank lieve schatten.


Leonie

Contactgegevens

Contact

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Healing Space nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe opleidingen, workshops, trainingen en retreats.
Please wait