Headermassage20172.jpg

Energetische Massage - Niveau 1

Energetische Massage is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In landen zoals China, India en Tibet, waar de gezondheidszorg gebaseerd is op eeuwenoude kennis en ervaring, wordt aanraken als een belangrijk geneesmiddel beschouwd en massages maken daar zelfs deel uit van het behandelplan. Het idee is namelijk dat ziekten en aandoeningen veroorzaakt worden door vitale energie die zich niet op de juiste manier kan uitdrukken. Door een afgestemde massage gaat alles in het lichaam beter stromen: je energie, maar ook je emoties en gedachten, waardoor het genezingsproces bespoedigd wordt. Hier in het Westen worden langzaam maar zeker steeds meer ontdekkingen gedaan op dit vlak. Recentelijk wetenschappelijk onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat bij een massage het hormoon oxytocine vrij komt. Dit hormoon is een tegenhanger van het stresshormoon adrenaline en bevordert rust en verbondenheid.

“Echt contact maken zijn we behoorlijk verleerd in onze haastige maatschappij. Het liefst laten we een lege stoel tussen ons en de ander die we niet kennen. Deze paar dagen brachten mij terug naar de essentie van de ander werkelijk zien in kwetsbaarheid”.
Karlijn Visser van Holistik.nl

In de Traditionele Chinese Geneeskunde worden energiebanen, ook wel meridianen genoemd, gezien als de energetische structuur van het lichaam. Meridianen sturen levens energie door ons lichaam en staan in verbinding met onze organen. Doordat zij ook een grote invloed uitoefenen op emoties en gedachten, zou je het lichaam kunnen beschouwen als een verhalenboek. In je lichaam komen gedachten tot uitdrukking en vertellen emoties het verhaal van je leven. Door een energetische massage worden meridianen gevoed waardoor alles beter gaat stromen, ook je emoties en gedachten.

Als je op een aandachtige manier wordt aangeraakt, leer je verschillende aspecten van jezelf beter kennen. Het geheim van een goede massage is daarom ook de aandacht waarmee je iemand aanraakt. Tijdens de cursus Energetische Massage leer je hoe je een volledige energetische massage kan geven zodat je zelfstandig aan de slag kan.

Je leert verschillende massage technieken maar er wordt vooral ook stil gestaan bij de energetische- en intuïtieve kant van masseren. Ook komen de emotionele en energetische functies van de organen en weefselstructuren aan bod en wordt er in de les gebruik gemaakt van de 5 elementen- en meridianenleer.

Tot slot: masseren is uitwisselen. Een prettige intuïtieve massage is niet alleen helend voor de ontvanger, maar ook voor de gever.

Karlijn Visser van Holistik.nl schreef een artikel over het eerste ervaring met de cursus.

“Voor mezelf was de cursus een spiegel om contact te kunnen maken met mijn eigen gevoel (dat ook behoorlijk diep verstopt zit). Want alleen als mijn gevoelskraan open staat, ben ik in staat dieper door te dringen tot het wezen van de ander en daadwerkelijk te kunnen helen.”

Lees hier haar hele verslag.

energetische massage lotus op balk

Doelstelling

Je kan na deze module een volledige, energetische, intuïtieve lichaamsmassage geven. Daarnaast kun je het fenomeen ‘massage’ vanuit een breed, holistisch perspectief zien.

Inhoud

  • Ontdekken hoe je contact maakt met de ander.
  • Afstemming tussen je handen en de verschillende fysieke structuren.
  • Leren van verschillende massagetechnieken: palmeren, drukken, strijken, wrijven, strekken.De expressie van de 5 elementen in het lichaam: ritme en kwaliteit.
  • Het ervaren van dynamische en verstilde aanraking.
  • Verdieping in de 3 ‘Warmers’ functies en kwaliteiten van onder-, midden-, en bovenlijf.
  • Ontdekken van de expressie van de 5 elementen in het lichaam.
  • Verdieping in de rol van het lichaam als bron van energie.
Dag 1 – de Onderste Warmer 
We gaan aan de slag met het onderlichaam, de Onderste Warmer. Het bekken, de heupen, het gebied tussen navel en schaambeen, het heiligbeen en de stuit, benen en voeten. De Onderste Warmer is het gebied waarin onze vitale energie besloten ligt en het bevat onze darmen, nieren en blaas.
Steekwoorden: warm, ondersteunend, opbouwend, aansporend, stuwend en basis (van onze lichamelijkheid).
Dag 2 – de Middelste Warmer
Op deze dag is het gebied tussen de navel en het middenrif aan de orde. Deze Warmer bevat de assimilerende en transformerende werking van de spijsvertering. Het is tevens een adem energetisch centrum waar de horizontale adem zich bevindt. Daarom gaan we specifiek met de buik aan de slag en geven we aandacht aan de onderrug, het middenrif, de flanken, de maag, milt en galblaas. Steekwoorden: centrum en periferie, vertrouwen.
Dag 3 – de Bovenste Warmer 
Het bovenlijf of de Bovenste Warmer komt aan bod. Dit gebied beslaat de ruimte tussen middenrif en kruin en heeft te maken met ademhaling en circulatie. Het bevat de longen en het hart. We gaan ons richten op het borstgebied, de armen en schouders, de bovenrug, de nek en het hoofd.
Steekwoorden: inspiratie, passie, ontvangen, verspreiden, ontplooien.

healing space locatie vasco 2

 

Werkwijze en locatie

Er wordt onderwezen aan kleine groepen zodat iedereen persoonlijke begeleiding krijgt en er voldoende ruimte is voor het uitwisselen van technieken en het delen van ervaringen.

Onze Energetische Massage modules worden gegeven in Studio da Vasco, een frisse, intieme studio in Amsterdam. In deze studio worden ook yoga- en meditatielessen gegeven, en hierdoor past de ruimte perfect bij Healing Space.

Kosten

€ 325,- per persoon.

Details cursus

   
Locatie:  Studio da Vasco, Vasco da Gamastraat 10, 1057 VK Amsterdam
Data:

Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.

Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken. 
Lunch:  Zelf meenemen
Certificaat:  Ja


energetisch masseren handen met olie op rug

Docent contacturen

Totaal: 21 docent contacturen
Energie: 6
Prikkel: 6
Psyche: 3
Drainage: 6


Thuisstudie

Drie lesdagen thuisstudie: naar eigen inzicht.
N.B. De lesdagen zijn geschikt voor personen met en zonder ervaring in lichaamswerk. Omdat op de verschillende lesdagen van deze module een ander deel van het lichaam wordt bestudeerd en behandeld, is het belangrijk om geen van de lessen te missen. Aan het einde van de module ontvang je een certificaat van deelname.

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de module Energetische Massage Niveau 1 is geaccrediteerd door LVNG, BATC en NVST. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

28 sept 2018 Energetische massage niveau 1

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

Schrijf je hier in voor de cursus Energetische Massage Niveau 1

28 sept 2018 Energetische massage niveau 1

Ervaringen Energetische Massage

Hele fijne, veilige, warme, leerzame cursus!


Marita

Contactgegevens

Contact

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Healing Space nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwe opleidingen, workshops, trainingen en retreats.
Please wait