You have no items in your shopping cart.

Praktische Chinese Geneeskunde

In deze cursus wordt er verdieping aangebracht op de kennis van de Oosterse Vijf Elementenleer. Je leert hoe je door middel van acupressuur (het drukken op, of masseren van acupunctuurpunten) de 5 Elementpunten kunt gebruiken om de gezondheid te bevorderen, klachten te verminderen en balans aan te brengen (en te behouden) op fysiek en/of mentaal-emotioneel niveau. Uitgebreid aan bod komen theorie van de orgaansystemen, puntenenergetica, polsdiagnostiek, het komen tot een behandelplan, casuïstiek en praktische vaardigheden zoals puntlokalisatie en bijbehorende behandeltechnieken.

Voor wie

- Voor iedereen die de kennis opgedaan in de module Oosterse Elementenleer wil verdiepen en verreiken.
- Voor degene die een volledige opleiding Chinese Geneeskunde overwegen, biedt deze korte opleiding de mogelijkheid om kennis te maken met de Chinese Geneeskunde en hoe deze inzetbaar is als behandelvorm in de praktijk.
- Als bij-of nascholing voor behandelaars/therapeuten die een praktijk hebben in andere disciplines en hun kennis en/of behandelmogelijkheden willen uitbreiden

Over de docent

Oosterse Elementenleer en Praktische Chinese Geneeskunde worden gegeven door acupuncturist Gita Schuit.


Gita studeerde aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum Chinese geneeskunde, voeding en natuurgeneeskunde, waarna ze zich in binnen en buitenland verder specialiseerde onder andere op het gebied van Si Yuan Balance Method acupuncture, coaching en Klassieke Chinese Geneeskunde. Ze runt al meer dan 10 jaar een succesvolle praktijk waarin haar wens om mensen te begeleiden op weg naar een betere gezondheid en een betere kwaliteit van leven is uitgekomen. Het mogen delen en uitdragen van de kennis, die ze in de loop der jaren heeft verworven, maakt haar wens compleet.

Doelstelling

De cursist heeft aan het einde van deze module Chinese Geneeskunde gedegen kennis van de 5 Elementenleer en is in staat gericht de geleerde technieken toe te passen in de praktijk. De kennis van de meridianen en de betreffende acupunctuurpunten is aanwezig. De technieken en vaardigheden om de punten adequaat te masseren zijn aantoonbaar, zodat zorgvuldig zorggedragen kan worden voor de fysieke en mentaal-emotionele gezondheid van de cliënt. Na afloop is men in staat het 5 Elementensysteem in te zetten ter ondersteuning bij ziekte, ter bevordering van het welbevinden en ter behoud van een goede gezondheid.

Inhoud

 • Basiskennis meridianen: 
  - Lever en galblaas (hout) 
  - Hart, dunne darm, driewarmer en hartconstrictor (vuur) 
  - Maag en milt (aarde) 
  - Long en dikke darm (metaal) 
  - Nier en blaas (water) 
 • Globaal verloop van de meridianen met de belangrijkste punten aan de hand van de vijf Elementen. 
 • Puntenenergetica
 • Polsdiagnostiek
 • Praktijk: puntlokalisatie en behandeltechniek
 • Casuïstiek bespreking

Kosten

Deze vind je op de inschrijfpagina, inclusief in de les uitgereikte hand-outs. Exclusief de cursusmap Praktische Chinese Geneeskunde (€ 40,- zie winkel). 

Details cursus

Locatie: Heart House: Huizerweg 54,1402 AD Bussum
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken.
Lunch: Zelf meenemen. 
Certificaat: Ja.
Prijs: € 1.049 inclusief cursusmateriaalData
De cursus bestaat uit vijf data, verdeeld over vier maanden.

Vereiste voorkennis
Module Oosterse Elementenleer of Reiki Practitioner Opleiding

Thuisstudie
Doorlezen cursusmap.

Mogelijkheid registratie BATC
Alle cursussen en opleidingen van Healing Space zijn geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgericht Onderwijs) en de module Praktische Chinese Geneeskunde is geaccrediteerd door LVNG, BATC en NVST. Dit betekent dat alle uren meetellen als (bij/na)scholingsmogelijkheid om erkenning te kunnen krijgen bij deze organisaties. Dit geeft voor cliënten die behandeld worden door een BATC therapeut (die tevens in het bezit is van een diploma Medische Basiskennis) de mogelijkheid om door een groot deel van de zorgverzekeraars de behandeling (gedeeltelijk) vergoed te krijgen van uit het aanvullende verzekeringspakket. Voor actuele informatie over de status van vergoedingen zie www.batc.nl

We hebben een ruim aanbod aan opleidingen om zelfstandig als Holistisch Energetisch Therapeut te beginnen. Dit werkt als volgt: als je voldoende uren volgt, (bij de beroepsorganisatie BATC is dat bijvoorbeeld 400 uur) kun je je aansluiten bij deze organisatie en voldoe je wettelijk aan al je verplichtingen. Wil je ook dat je behandelingen vergoed worden bij zorgverzekeraars, dan is daarnaast een medische basis verplicht.

Uren

Totaal: 194
Waarvan docent contacturen: 35
Energie: 25%
Prikkeloverdracht: 25%
Drainage: 25%
Psyche: 25%


ECTS

7.

CRKBO Registratie Healing Space
Healing Space staat ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs. Dat betekent dat alle opleidingen BTW vrij gedeclareerd worden.

Data en aanmelden

29 apr 2021 Praktische Chinese Geneeskunde 2021
07 okt 2021 Praktische Chinese Geneeskunde

Betalingsvoorwaarden/annuleren
Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

Meer weten?
Gebruik het contactformulier.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: