gradient

Winkelwagen is leeg

header-blog.jpg

Medische Basiskennis

Erkende combinatie opleiding Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis

in 18 dagen twee diploma's!

 

Ben jij een therapeut (in opleiding) en omarm je het idee om samen te werken met de reguliere westerse geneeskunde? Wil je je verdiepen in medische kennis die je heel praktisch in jouw dagelijkse complementaire praktijk kunt inzetten? Wil je daarmee je professionaliteit vergroten en bovendien je cliënten kunnen aanbieden dat ze hun consulten bij jou kunnen declareren bij hun zorgverzekeraar?

Het onderscheid

Wat onderscheidt onze opleiding van andere Medische en Psychosociale Basiskennis opleidingen? Onze opleiding is ontstaan vanuit het therapeutisch veld. Wij als complementair werkende therapeuten, die ook geschoold zijn in het reguliere veld, erkennen de meerwaarde van een goede medische- en psychosociale basiskennis. Na het afronden van onze opleiding heb je gedegen medische en psychosociale kennis en ben je in staat je professioneel te positioneren richting het reguliere veld. Op deze manier kun je overbruggend en verbindend werken. We hebben bewust de Medische en Psychosociale Basiskennis samengevoegd, want de kracht van het CAM (complementaire veld) is dat we holistische geneeskunde beoefenen. Doordat we de psychologische, mentaal-emotionele en fysieke aspecten als één geheel beschouwen, is voor ons de Medische en Psychosociale Basiskennis onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Leren door te doen

In onze opleiding werken bevlogen artsen, therapeuten en specialisten die allen het complementaire- en reguliere veld willen en kunnen verbinden. Het lesmateriaal is zo ontwikkeld dat het passend is in deze tijd waarin we vaak veel omhanden hebben. Zo is de studiebelasting minder hoog, hebben we geen zware examens maar dit doet niets af aan de kwaliteit. We willen dat je bekwaam wordt, de juiste medische terminologie kent, kunt communiceren met collega’s binnen het reguliere circuit en dat je weet waar je het over hebt. Zo sta je stevig in je praktijk.

Korte, heldere video’s helpen je het lesmateriaal voor te bereiden en te begrijpen. De lesdagen zijn interactief, bevatten een spelelement, casuïstiek en waar nodig lichamelijk onderzoek.

We gaan uit van het principe van beredenerend leren in plaats van stampen, waardoor de lesstof beter beklijft, je de rode vlaggen herkent en weet waar je de juiste informatie kunt vinden en hoe je deze moet interpreteren. De begeleidende lesmap is tevens je naslagwerk voor in jouw praktijk.

Overzichtelijk op een rij

 • De lesdagen zijn één keer in de 3 weken op woensdag. In de vakanties (van alle regio’s) ben je vrij.
 • We zorgen ervoor dat iedereen in de les gezien en gehoord wordt; daarom geven we les in overzichtelijke groepen.
 • We bieden beredeneerd leren aan, in plaats van stampen, waardoor de stof beter beklijft.
 • De voorbereiding van de lessen gebeurt onder andere aan de hand van korte video’s waarin de lesstof helder wordt uitgelegd; dit vergemakkelijkt het voorbereiden en leren.
 • Onze interactieve lessen bevatten een spelelement, casuïstiek en (waar nodig) lichamelijk onderzoek zoals bijvoorbeeld het meten van bloeddruk.
 • We trachten zo veel mogelijk regulier en complementair te verbinden. Een voorbeeld hiervan is de lesdag ‘Laboratorium Diagnostiek’. Op deze dag leer je de lab(referentie)waarden zowel op reguliere- als op complementaire wijze te interpreteren.
 • De opleiding is op HBO-niveau: mocht je geen VWO, HAVO of MBO-4 hebben afgerond, neem dan contact met ons op zodat we kunnen overleggen over hoe je alsnog kan deelnemen.
 • De opleiding bevat geen grote en zware tentamens/examens.
 • We bieden een heldere en overzichtelijke lesmap, die tevens aan het eind van de opleiding dient als jouw naslagwerk in de praktijk.
 • Onze lesdagen / modules zijn ook los te volgen. Zo kun je een onderwerp gemakkelijk herhalen en / of nascholen.

Waarom zou je de opleiding volgen?

 • Je krijgt goede kennis van de belangrijkste reguliere medische terminologie en bent in staat klachten en ziektebeelden te herkennen. Hierdoor kun je als therapeut adequaat handelen en inschatten wanneer verwijzing naar de huisarts, of anders, gewenst of noodzakelijk is. Kortom je bent je cliënten nog beter van dienst.
 • Jouw consulten worden door een groot aantal verzekeraars uit het aanvullende pakket vergoed.
 • Je kan een brug slaan tussen de complementaire en reguliere zorg. Na het volgen van deze opleiding kun je ook de reguliere zienswijze meenemen in je praktijk. Hierdoor kijk je echt naar het geheel en dat maakt je in je werk, en als persoon, nog meer holistisch en verbindend.

 

Inhoudelijk

De meeste lesdagen zien er als volgt uit: je bereidt de lesdag thuis voor door middel van het bekijken van video’s en het bestuderen van aangegeven literatuur. Je maakt korte, praktische inleveropdrachten en beantwoordt kennisvragen. Vervolgens diep je in de les, in de vorm van zowel hoor- als werkcolleges, met de docent het onderwerp verder uit.

Dit betekent voor de meeste lessen dat je thuis de anatomie en fysiologie over een bepaald onderwerp voorbereidt en tijdens de les ga je samen met de docent de pathologie (ziektebeelden) op een interactieve manier beredeneren en bestuderen. Met hetgeen je geleerd hebt tijdens de les, ga je daarna thuis aan de slag met de pathologie kennisvragen.

De Healing Space Medische en Psychosociale Basiskennis combinatie opleiding is een meerwaarde voor jouw praktijk!

 

Lesdata

Woensdag 1 april 2020 Les 1
Woensdag 22 april 2020 Les 2
Woensdag 13 mei 2020 Les 3
Woensdag 3 juni 2020 Les 4
Woensdag 24 juni 2020 Les 5
Woensdag 2 september 2020 Les 6
Woensdag 23 september 2020 Les 7 
Woensdag 7 oktober 2020 Les 8 
Woensdag 28 oktober 2020 Les 9 
Woensdag 18 november 2020 Les 10 
Woensdag  9 december 2020 Les 11 
Woensdag 13 januari 2021  Les 12
Woensdag 3 februari 2021 Les 13 
Woensdag 24 februari 2021 Les 14 
Woensdag 17 maart 2021 Les 15 
Woensdag 7 april 2021 Les 16 
Woensdag 28 april 2021 Les 17
Woensdag 19 mei 2021 Les 18 

Eventuele wijzigingen in lesdagen worden tijdig gecommuniceerd. 

 

Details opleiding

 

Locatie: P.C. Staalweg 50, 3721 TJ Bilthoven
Dagen: 18 dagen
Data: Beschikbare data vind je onderaan deze pagina.
Prijs € 2.450  (excl. opleidingsmateriaal)

 

Opleidingsmateriaal

 

 

Data en aanmelden

 

01 apr 2020 Medische Basiskennis

 

Betalingsvoorwaarden/annuleren

Zie hiervoor de algemene voorwaarden.

 

Meer weten?

Gebruik het contactformulier.

 

Schrijf je hier in voor de opleiding Medische Basiskennis

01 apr 2020 Medische Basiskennis

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: