gradient

You have no items in your shopping cart.

header-blog.jpg

De Chinese Geneeskunde is van oudsher gericht op het in stand houden van gezondheid. Het hoogst haalbare is het voorkomen van ziekte en het bewaren van een optimale energiebalans. Als veroorzaker van ziekten worden, naast allerlei praktische en soms meer tastbare zaken, emoties en gedachten/overtuigingen gezien. Elk mens heeft daar mee te maken. Om de invloed van gedachten en overtuigingen positief te beïnvloeden, kan de energie via de meridianen/energiebanen, bewogen worden. Zo kan een massage op positieve manier bijdragen aan een goede gezondheid. Daarbij worden acupunctuurpunten behandeld, die een specifieke indicatie hebben. Een goede kennis van de meridianen en de betreffende acupunctuurpunten is daarbij noodzakelijk. In de onderstaande cursussen komt deze materie uitgebreid aan de orde.

Deze driedaagse cursus is toegankelijk voor iedereen die zijn of haar kennis wil vergroten van de Oosterse Elementen. Dit is interessant voor therapeuten uit diverse vakgebieden, yin yoga teachers en studenten op het gebied van Chinese geneeskunde. Ook voor leken, ongeacht hun vooropleiding is het zeer nuttige kennis. Deze cursus geeft namelijk inzicht in jezelf, je omgeving, ziekte en gezondheid en ook vaardigheden om dit therapeutisch in te zetten.

Tijdsduur: 3 dagen
Docent: Gita Schuit

In deze cursus, die een verdieping op de Oosterse Elementenleer is, leer je de 'trigger points' op je eigen lichaam kennen. Je leert te begrijpen hoe dit verband houdt met je gedachten en overtuigingen. Verschillende technieken komen aan de orde om de ‘trigger points’ adequaat te masseren, zodat je deze kan inzetten ter voorkoming van of als ondersteuning bij ziekte.

Tijdsduur: 5 dagen
Docent: Gita Schuit

Wist je dat ziekten vaak veroorzaakt worden door energie die zich niet op de juiste manier kan uitdrukken? In deze cursus leer je een volledige lichaamsmassage te geven en massages vanuit een holistische perspectief te bekijken. Je leert een massage dusdanig af te stemmen, zodat alles in het lichaam beter gaat stromen, ook emoties en gedachten, waardoor een genezingsproces bespoedigd wordt.

Tijdsduur: 3 dagen
Docent: Liona Marchena

In de basismodule Energetische Massage heb je kennis kunnen maken met energetische massages. Het belangrijkste onderdeel van leren masseren is het opdoen van ervaring, zodat je een massage nog beter kan afstemmen en daar is deze verdiepingsdag speciaal voor gecreëerd. Je doet meer ervaring op en krijgt aanvullende tips en adviezen om je massage technieken te ontwikkelen.

Tijdsduur: 1 dag
Docent: Liona Marchena

In de cursus Energetische Massage Advanced maak je kennis met nieuwe en aanvullende technieken. Je leert om dieper contact te maken en je oefent je waarnemingsvermogen om werkelijk te begrijpen waar de ander behoefte aan heeft in jouw behandeling. Ook gaan we dieper in op verschillende diagnosetechnieken, zoals de Hara-diagnose (orgaandiagnose).

Tijdsduur: 2 dagen
Docent: Liona Marchena

Wil je de energie tussen jou en je geliefde nog beter laten stromen? In deze cursus, speciaal voor stellen, leer je om diep energetisch contact te maken zodat je je dieper met elkaar kan verbinden. Net als in de cursus Energetische Massage niveau 1 leer je een volledige lichaamsmassage te geven en massages vanuit een holistische perspectief te bekijken.

Tijdsduur: 3 dagen
Docent: Liona Marchena

Contactgegevens


085 - 200 6969

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief: