fbpx

gradient

You have no items in your shopping cart.

header-blog.jpg

header-blog.jpg

vrijdag, 22 februari 2019 10:58

Het Reiki onderzoek

We merken een enorme toename in de hoeveelheid vraag en aanmeldingen voor onze reiki cursussen en opleidingen. De uitkomsten van reiki sessies zijn dan ook groot. Om deze uitkomsten beter te kunnen begrijpen zijn wij een onderzoek begonnen.

De reviews op onze website laten zien op hoeveel niveaus mensen zich gesterkt voelen na een weekend bij ons. Jarenlange hoofdpijn, pijn in de gewrichten en moeheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar het allerbelangrijkste voor mij is de mate van verbondenheid die mensen voelen in het weekend met anderen die ze helemaal niet kennen, hoe ze daar emotioneel van opknappen en oude pijn achter zich kunnen laten. Steeds meer mensen stromen nu ook door naar de vervolgniveaus in de tweede graad Reiki en de Reiki Practitioner. Dit is heel fijn, omdat we in ons toekomstige Healing Space Centrum graag gaan werken met de door ons opgeleide cursisten, dus we hebben deze mensen ook hard nodig.

Het Reiki onderzoek

Bij Healing Space zijn we sinds 2017 gestart met een onderzoek om de effecten van reikibehandelingen te meten. We nodigen iedere keer een groep mensen uit om 4 reikibehandelingen in 4 achtereenvolgende weken te ontvangen en met cijfers aan te geven hoe het verloop van hun klachten is en hun algehele welbevinden. Hoe hoger de cijfers, des te meer last ervaren de mensen.

In de onderstaande tabel vind je de tussenstand van dit onderzoek. In de grafiek vind je de resultaten van de eerste 10 mensen die hebben meegedaan. Bij alle behandelingen zie je dat de cijfers naar beneden gaan.

klachtenanalyse

 

 

 

 

 

 

 

 

Inmiddels hebben we weer nieuwe data verzameld van 15 mensen en die worden in de komende maanden weer uitgewerkt en geanalyseerd. De komende jaren gaan we door met dit onderzoek, zodat we een substantieel aantal mensen gemonitord hebben. Dit doen wij in de zogeheten ‘Dojo-In’ dagen. Er staan dan 4 weken achter elkaar op dezelfde dag minimaal 6 reiki practitioners in opleiding klaar om in tweetallen 6 mensen per dag te behandelen onder supervisie van Marcelino en mij. Het is voor de behandelaars een gelegenheid om te oefenen en voor de deelnemers een buitenkans voor intensieve en professionele zorg.

Deelname aan het onderzoek kost 50 euro per sessie, waarvan de meeste mensen 40 euro kunnen declareren bij hun zorgverzekeraar. In de nieuwsbrief doen we regelmatig een oproep voor deelname zodra we weer nieuwe data gepland hebben.

Wat dit reiki onderzoek zo bijzonder maakt is dat we niet alleen het verloop van de klachten en het algeheel welbevinden van de proef cliënten meten, maar ook dat van de behandelaars. De behandelaars zijn allemaal mensen die de tweede graad reiki hebben en de reiki practitioner opleiding volgen. Ook zij ervaren merkbaar positieve effecten als ze zo regelmatig mensen aan het behandelen zijn. Ook hiervan zullen publicaties komen als we nog verder zijn in het onderzoek.
In deze tijd vallen in de zorgsector heel veel mensen uit met klachten ten gevolge van overbelasting zoals burnout. Daarom is dit ook zo’n unieke manier van behandelen, omdat het in tweetallen werken met een cliënt de practitioners zelf ook helpt om goed in hun energie te blijven en met twee weet je meer dan één.

Het belangrijkste om te weten van reiki is dat het door iedereen beoefend kan worden en dat het werkt met een verbluffende eenvoud aan handelingen. Voor mensen die nog nooit een reikibehandeling hebben gehad is dat vaak het moeilijkste aspect om aan te nemen. Toch bestaan we allemaal uit energie en met het beoefenen van reiki leer je deze energie steeds meer te benutten voor het in stand houden van gezondheid en welbevinden.

Sociaal aanvaardbaar

Dit is ook een zeer belangrijke sleutel in het beheersbaar houden van de kosten van de zorg zowel vanuit het perspectief van zorgverleners als niet-zorgverleners. Alleen daarom al denk ik dat steeds meer initiatieven nu bodem vinden om reiki bijvoorbeeld te integreren in ziekenhuizen en op de werkvloer van allerlei – ook niet zorggerelateerde – bedrijven.
Tijdens de cursus leren de deelnemers ook een korte vorm van reikibehandeling, waarin in 10 minuten het hele systeem van je cliënt gereset kan worden. Deze vorm van behandelen wordt steeds gewoner in het bedrijfsleven. Het is al een sociaal aanvaardbaar beeld dat collegae dit bij elkaar doen en daarmee elkaar op de been houden en vooral een goede en warme werksfeer creëeren.
De populariteit van reiki groeit hiermee met de dag en is straks niet meer weg te denken in elke gelegenheid waar mensen intensief samenwerken. In plaats van nog een bakje koffie om overeind te blijven geef je je collega nog een shot reiki om ook nog gezond overeind te blijven.

Ik ben in ieder geval zeer positief gestemd door alle geluiden die ik terug hoor van mijn studenten die op eigen houtje allerlei initiatieven starten en wat mij betreft keren we nu gestaag maar zeker terug naar een samenleving waarin elkaar aanraken met een healing touch de gewoonste zaak van de wereld is!

Hug,

Toña

Contactgegevens

06 – 24 81 29 49 (Toña)
06 – 25 13 68 39 (Marcelino)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ga naar Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Please wait